Ženský zákon (TV film)

Komedie

Československo, 1967, 85 min

Pavol Haspra

Klasická divadelná hra. Klasické televízne spracovanie s výbornými slovenskými hercami. Bohužiaľ dnes už len veľká spomienka. Veľká televízna klasika. 80%.(25.12.2008)

Úžasný herecký koncert nielen hlavných, ale aj vedľajších postáv tejto klasickej divadelnej inscenácie, doplnený skvelou hudbou Svetozára Štúra a Tibora Andrašovana. Jednoducho nezabudnuteľné.(6.3.2010)

• QooBo

Neskutočná nuda. Vôbec ma to nebavilo. Z úcty k slovenským hercom by som dal najradšej aspoň * avšak prevážil môj dojem z filmu.(24.9.2011)

Tak niečo tak neskutočne krásne som skutočne nečakala ... Ak Tajovský je jedným z najväčších slovenských dramatkov, tak za to môžu na poli drámy najmä jeho Statky-zmätky (tiež zinscenované) a na poli komédie práve Ženský zákon. Zatiaľ čo v prvom spomínanom zahviezdila Magda Vášáryová, v tomto prípade hviezdi jej sestra Emília, a po jej boku počarovný Jozef Adamovič. Ešte k tomu prirátajte zvyšok výborne dopasovaného osadenstva - najmä Betu Poničanovú a Máriu Markovičovú - a vlastne sa ani nemožno diviť, že som tejto veselohre absolútne podľahla. Ktovie, možno ešte pár pozretí, a s čistým svedomím ju zaradím k svojim najobľúbenejším... A zatiaľ Vám ju vrelo odporúčam(3.4.2012)

• HAUY

Bolo to sede zrnelo to nebavilo ma to skratke „Videl som počul som nepochopil som „ 1(12.5.2010)

Kedysi som tie prekáračky ženských postáv nemal rád. Možno to bolo aj v nadbytku podobných inscenácií na jedinom televíznom kanáli. Ale dnes mi celé to dielko pripadá ako balzam na duši po všetkých tých amerických "lepidlách", čo sa v TV vysielajú. Človek konečne vie zhodnotiť aj vynikajúce herecké výkony.(27.12.2009)