Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný diel so zápletkou, ktorej vyriešenie si vyžadovalo istú dávku všímavosti. Na začiatku bola jedna vražedná scéna, na ktorej sa Poirotovi už od začiatku niečo nezdalo. A mal pravdu... Tieto časti cyklu, kedy Poirot opustí svoj ultramoderný byt v Londýne s cieľom relaxu, no pritom sa mu do cesty pripletie vražda, sklamú iba málokedy. 80/100 ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ad dabing: Když jsem začal sledovat televizní sérii s Davidem Suchetem coby Herculem Poirotem, už byla většina dílů předabována panem Medunou. Snad jen Vražda Rogera Ayckroyda je stále ještě v podání pana Kostky. Můj názor je takový: Více se mi líbí dabing pana Meduny a to z toho důvodu, že svým hlasem dokáže lépe zachytit podstatu Hercula Poirota. Hercule se dost často rozčiluje a právě ony chvilky rozčilení dokáže Meduna vystihnout lépe než Kostka. Pod barvou hlasu pana Kostky by si divák představoval někoho klidného, životem zkušeného koho nic nerozházi a vždy si dokáže zachovat chladnou hlavu. Jelikož Jaromír Meduna daboval i Roberta DeNira, tak dokáže vyjádřit patřičnou nenávist a vztek a to (samozřejmě v daleko menší míře) dokázal uplatnit i při dabování slavného belgického detektiva. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si Poirot stále dokola představoval scénu u bazénu a říkal "tady je něco špatně", tajil se mi dech. Nejlíp se anglickým detektivkám vede na venkově a v uzavřenější společnosti, jejíž propletené vztahy se postupně rozplétají. I když okruh podezřelých byl víceméně smrsknut na tři (bývalá snoubenka, současná manželka a milenka), stejně vás výsledek překvapí. Zvlášť při počtu těch falešných stop... Jen ten dabing nemusel být (opět) jiný. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední víkend... Poslední Víkend... Poirote, proč zas a znovu výlet na venkov, když je plný vražd a starých domů se starými rodinami? No, ale co, tvé tápání bylo, malý velký detektive zas projednou zábavné něčím trochu jiným, než díly (nebo filmy) jiné, tentokráte u mě vedla lehká nervozita detektivova, trošku větší, než-li jinde (nebo jsem si tak představoval). Ale v mnoha obdobných mě překvapuje stále zas a znovu jedna věc - převelice mrzký důraz na služebnictvo. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět standardní Hercule, žádný film z této série snad nezklame. Mně udělalo obzvláštní radost obsazení mých oblíbenců Sarah Miles a především Edwarda Foxe. Jen pořád přemýšlím: Hercule si po celou dobu promítá scénu objevení mrtvoly a uvažuje, že se mu na ní něco nezdálo. Já jsem ale asi buď prošvihla, co to nakonec bylo, nebo to tam nebylo zdůrazněno. A to jsme na film koukali se synem a ani jeden z nás si nevšiml, že by to bylo vysvětleno. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama