Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád atmosférické příběhy z dávných dob, a Beowulf atmosféru určitě má. Vizuálně to taky není špatné (nádherná krajina) a hudba je přesná. Navíc Gerard Butler je pro heroické role stvořen. Háček je bohužel v tom, že děj je dost chabý. Parta vojáků loví trolla, toť vše, nic víc, takže jsem se chvílemi trochu nudil. Btw Stellan Skarsgård mi tam neuvěřitelně vadil. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Podle všeho by měl Grendel kolovat v krvi mnoha z nás. Evidentně chodí po světě dostatek jeho potomků a ani se nedivím, že to tímpádem mnohým z nás v hlavě haraší. Geny se holt nezapřou. Pěkné zpracování severské báje. Trochu nudnější, ale jinak dobré. Bez oslepující výpravy, bez zbytečných serepetiček a omáček kolem a dokola. Prostě drsní seveřani, drsná příroda s drsným trolem a s ještě drsnější trolí babčou. 3,5* ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Tento film má jedine historický podtón o ktorý sa opiera. Chýba mu pompéznosť, vznešenosť a oveľa lepšie spracovanie. Tento snímok patrí do TV. Nenechajte sa zmiasť sľubným hereckým obsadením, pretože Beowulf nemá okrem príbehu a krásnej severskej prírody čo ponúknuť. Gerard Butler a ostatní herci sa asi deň predtým zle vyspali. (keď prijali túto ponuku) Všetko čo by ste chceli vidieť v historických snímkoch tuna nieje... Veľmi komplikovaný a ťažký snímok na sfilmovanie aby ho dostala Sturla Gunnarsson. Až na pár okamžikov je tento snímok úplne out! Nepodarený snímok tak ako zlý krok Gerard Butler... 4/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvělé, byť značně komorní, zpracování eposu o Beowulfovi. Ubírá mu však, že v úvodu jsou jednotlivé linie dosti nekonzistentní a jaksi zmatené - moc tomu nepřidává, že ani tempo není z největších. Ovšem pokud si na tuto podivnost zvyknete (docela pomůže znalost předlohy), tak již není co vytýkat. Herci do svých rolí sednou, výprava je více než slušná, hudba také není z nejhorších a k tomu nádherné lokality drsné severské krajiny. Především zůstala zachována poetika předlohy "evropským" způsobem, jakým by to Hollywood pravděpodobně nikdy nedokázal. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Tak, toto sa nepodarilo. Kostýmy sa mi síce veľmo ľúbili, prostredie ufučané prímorské bolo taktiež vskutku pôsobivé až z neho šiel chlad, ale tým to končí. Alebo vlastne nie. Aj tro(t)llova mamina mala čosi do seba. Obdarená nadľudskou silou a nadpozemskou krás.. vlastne tou nie, sa púšťa do boja proti vrahom jej syna. Aj keď.. Ono tí barbari z wellnesu ho de-facto nezabili.. Trochu sa v tom strácam.. Je to zle, keď animák na túto tému s nahou Andželinou namiesto šerednej stareny bol ďaleko záživnejší? No,.. Pre tento film rozhodne. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína slovo Kelt. Avšak slovo Kelt, označujúce obyvateľa Britských ostrovov, sa až do osemnásteho storočia nepoužívalo. (misterz)
  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)
  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)

Reklama

Reklama