Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong Chi-sung je mladý, baseballový ex-nadhazovač, který touží po opravdové lásce. Od doktora se dozví, že má zhoubný nádor na plicích a nedožije se déle než dvou měsíců. Ve smutku a strachu ze smrti, pořád doufá v první opravdovou lásku, kterou ještě nenašel a bojí se, že mu není souzena. Když se opije v baru, barmanka Yi-yeon ho zavede do hotelu, kde mu zaplatí nocleh. Po nějakém čase se dovídá že ho Yi-yeon už odmalička tajně obdivuje a snaží se s ním již roky marně navázat kontakt. Shoda okolností a Chi-sungovo obvinění z trestného činu zblíží hl. hrdiny a přivede je na společnou cestu. Jak se Chi-sung vypořádá ze smrtelnou nemocí? Přeskočí mezi Chi-sungem a Yi-yeon jiskra lásky? (Káronoš)

(více)

Recenze (51)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zatraceně působivá romance, do které jsou přidávány postupně špetky dalších žánrů. Základní zápletka už byla zpracována mnohokrát (i v českých filmech), ale snad nikdy tak citlivě, poeticky a hřejivě. Už zase musím opakovat svůj údiv nad tím, jak to ti Korejci dělají. Čistá krása a jednoznačných pět hvězdiček. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

ANEUN YEOJA (a mám níže uvedený pocit i z jiných jihokorejských filmů) překvapuje netradičním příběhem. Nevím, jak a proč to ti Korejci dělají, ale příběh je naplněn tolika netradičními postupy, že divák jen čučí. Nevím, jak to vlastně popsat - nejde o typickou překombinovanost. Příběh je vlastně velmi prostý, ale to, co jednotlivé filmové postavy během filmu zažívají, je tak neskutečné a na pomezí reality... a přesto to vše tak trefně zapadá do sebe a vytváří tu správnou atmosféru. A když se k tomu připočte netradiční způsob natočení, skvělá hudba, která je nasazena vždy tak trefně, že mě dokáže dojmout k slzám, i když je na plátně třeba jen psík u misky s Pedigree, tak musím opět před Jihokorejci smeknout. Shrnuto a podtrženo: Korejci jsou dříči a jsem za to rád. Člověku se tak dostává netradiční zážitek s decentně předloženou myšlenkou, příběh plný citu (byť nemusí jít přímo o emocionální nářez) i humorných situací... prostě film, na který je radost se koukat. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Ani sladké, ani slané, ani dobré, ani špatné. Zajímavý spletenec trošku černého humoru podbarveného špetkou komediálnosti a trochou té romance, aby se neřeklo. Someone Special je něčím trošku jiný, speciální a netradiční. Trošku mi přišlo, že více než láska je tu upřednostňován baseball, ale asi to nebylo hlavní myšlenkou tvůrců. Pro mě ničím výjimečný ani výrazný snímek, který je ovšem jako všechny korejská melodramata příjemný a dobře se na něj kouká. 60 % ()

May 

všechny recenze uživatele

V prvni rade si myslim, ze by bylo fer, kdyby lide vedeli, ze Someone Special NENI romanticka komedie ale spise mrazive drama s nadechem romantiky, ktere zlechcuje nektere zivotni osudy a bez milosti se jim vysmiva. Je zvlastni jak na cloveka pusobi film zcela odlisne, kdyz ho prekvapi uplne opacnym zanrem. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších kórejskych filmov z takmer 50, čo som doteraz videl. Celý film sa rieši láska, no aj napriek tomu je tu romantická línia veľmi slabučká, medzi oboma predstaviteľmi to moc neiskrí a navyše mi ani neboli natoľko sympatickí, aby som im fandil. Ani dramatická rovina nie je príliš podarená, aj keď zo začiatku sa zdalo, že pôjde o ďalší silný doják. Navyše na môj vkus tu bolo až príliš veľa scenáristických lapsusov a situácií, ktoré nedávali zmysel (ako sa policajti ocitli v Dongovom dome, keď nemal byť prečo podozrivý, scéna mileneckej hádky na štadióne, ktorú Dong počul, scéna so zlodejom...) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama