Reklama

Reklama

Příběh jednoho zvláštního léta podle bestselleru Ann Brasharesové. Čtyři dlouholeté přítelkyně se musí poprvé rozejít na delší dobu. Na společném nákupu objeví podivné džíny, které všem perfektně padnou. Rozhodnou se toho využít a zůstat díky kalhotám v kontaktu. Každá dívka si džíny ponechá na týden a uvidí, jestli jí přinesou štěstí, pak je pošle dál. Za každým týdnem se skrývá příběh a i když mezi kamarádkami leží mnoho mil, stále existuje pouto v podobě putovních kalhot, které jim umožňuje sdílet radosti, lásky i strasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

suicide 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se koukne vždycky několik protipólových párů - holky-kluci; puberťáci - dospělí; rádoby filosofové - lidi, co si chtějí vymlet trochu mozek... Když se několik částí správně překryje (pubertální holka filosofující o nesmrtelnosti brouka), film rázem letí do oblak kinematografie. Když se překryje špatně (dospělá racionální žena, co nemá čas na kraviny), dévédéčko s filmem se také proletí, avšak leda tak přes celý pokoj do koše. Já jsem ovšem spadnul do kategorie někde mezi - dospělý kluk, co se rád podívá na pěknou holku (Alexis Bledel), přimhouří oči nad pubertou, slintáním a pobrečenými kapesníky a během nedělního odpoledne, kdy není co dělat, příjemně naloží s časem. 50% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Ctyri nejlepsi kamaradky zustanou spolu v kontaktu v prubehu prazdninoveho odlouceni pomoci magickych dzin, ktere je schopna obleci kazda z nich. Coz naznacuje, ze divak bude svedkem ctyr pribehu a co se tyka jejich kvality a zajimosti, jsou mezi sebou nesrovnatelne. Me zaujala predstavitelka Leny i jeji pribeh. Vysledne hodnoceni je velmi pozitivni, i kdyz je to porad jen romantika pro zenske, protoze jsem si nepripadal, ze se divam jen na nejaky naivni patos vymyslu. 70% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Bez větších problémů snesitelný (pod)průměr, který musí na určitou skupinu diváků (patnáctileté slečny) fungovat jako dokonalý posel pseudointelektuálních mouder, bez nichž se žádná správná puberťačka nemůže přerodit ve zdravě smýšlející ženu. Pro ty ostatní (kluky a cyniky) to však vždycky bude jen koukatelná záležitost, nad jejíž "hloubkou" je třeba malinko přivřít oči a zlehounka se pousmát. 50% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Román pro dívky, složený povídkovým způsobem. Myslíte, že to bude doják? No to si snad ani nezaslouží odpověď;) Ale že jste to vy - samozřejmě že ano! A hned na několik způsobů, přičemž se budeme vyrovnávat s minulostí, hledat sebe sama, a stávat se sebevědomými kočkami, přičemž kočkovitost spočívá jako obvykle v tom, že trochu dobarvíte vlasy a rozhodíte je z culíku do vln (ne že by to té Alexis neslušelo, ale kolikrát už to tady bylo - ještě chyběly brýle k vyměnění za kontaktní čočky...). Magická gaťata bohužel nedokáží, abyste děvčatům věřili ty naivní šestnáctky...no, možná té Blake Lively, které bylo osmnáct, ale jinak smolík pacholík. Jo a pokud vám není těch třináct až šestnáct, abyste byli dobrou čtenářkou/divačkou, tak ano, budete mít pocit, že se většinou chovají jako krávy (Lively dostane, co chce, ale kupodivu ji to nenaplní;)) nebo puťky (Bledule, které dělá problém zeptat se, co se sakra stalo, a proč je v tom pořád problém - aby se mohla o to víc "konstruktivně vzepřít";)). Nicméně ruku na srdce - říkám na srdce, ne na koz...na ňadra! Existuje spousta blbějších, naivnějších, coolovějších a v jakémkoliv myslitelném ohledu horších filmů tohohle ražení. A dospívání není jednoduché a pod vlivem hormonů a bez zkušeností s řešením důležitých niterných věcí dojdete k rozhodnutím a postojům, které okolí budou připadat divné, nezvládnuté nebo úplně nesmyslné. Takže ano, máme tu další rýžoviště (viz druhý film a mraky knížek), ale v rámci možností proč ne. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodovka o přátelství 4 holek. Zprvu se to jeví trochu otravně a uječeně, ale film si po chvíli najde tu správnou polohu. Máme tu 4 poměrně odlišné příběhy, které spojuje silné přátelské pouto a jedny nemyté kalhoty. Je to takový americký slaďáček s pěknými babami v hlavních rolích a co se týče dějové linky Alexis Bledel, tak i v překrásném prostředí řeckého Santorini. Právě tato část má u mě jasně navrch a to nejen díky prostředí a Alexis. Naopak příběh Blake Lively mi přišel trošku zbytečný a klidně bych se bez něj obešel. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Pana Vreelanda, otce Bridget, ztvárňuje ve filmu skutečný otec její představitelky (Blake Lively) - Ernie Lively. (delaware)
  • Brian, kamarád Tibby a Bailey, je v knižní předloze špinavě blond, o asijském původu tam není jediné zmínky. (delaware)
  • Blake Lively prý na konkurz při obsazování hereček do role Bridget vešla do místnosti a než udělala cokoli jiného, položila na stůl svoji fotografii. Porota si myslela, že si z nich dělá legraci, ale potom, co po nějaké době opustila místnost, si všichni byli jistí, že právě ona je tou jedinou správnou Bridget, kterou hledají. (delaware)

Reklama

Reklama