Větší než nebe

Bigger Than the Sky

Komedie / Drama / Romantický

USA, 2005, 106 min

Al Corley

Zdejší hodnocení mi návnadou právě nebylo, ale pomyslela jsem si Corbett, Smartová - dám tomu 10 minut a uvidím. Chlapík, s kterým šéf jednal jak s rohožkou a nedařili se mu vztahy, byl "neviditelný", ale poslední kapka ho postrčila ke konkursu v lokálním divadle. Režisérka mu nedala ani tak příležitost jako spíš granát, kterým měl celé představení zlikvidovat - takový měl talent, ale ona v něm objevila "světlo" a práskla mu rovnou Cyrana. Ruku na srdce, i herec, který ho hrál byl krajně necharismatický, ale protože měl jeho hodný trouba charakter, bylo mu brzy odpuštěno. S přibližujícím se termínem premiéry začal trojčit, že to nezvládne, i když se snažil, seč mohl, a taky cítil s ostaními pouto, které nikdy nepoznal, a tak v návalu sebemrskačství poděkoval za lano a uklidil se mezi kadety, aby tam počkal na svoji chvíli. Nakonec jsem tomu dala ne 10 ale celých 106 minut, Corbett byl jako Michael i Christan v úžasně energické formě, Amy Smart - jako už párkrát - výborná, ale nejvíc mě potěšil scénář, který aplikoval krásné repliky ze Cyrana v reálném životě, zvlášť "neviditelný" si jimi pomáhal, když si netroufal bránit se sám za sebe.(30.8.2006)