Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Chvílemi k popukání, chvílemi spíše snůška trapností, v celkovém součtu ale stále ještě nadprůměrná parodie s (kým jiým, že?) Leslie Nielsenem v hlavní roli. Parodování Uprchlíka je ze začátku dobré, pak začíná trošku skřípat, ale doplňují je relativně vhodně vybrané zesměšňované scény z jiných filmů. Bavit se bude samozřejmě hlavně divák, jenž parodované filmy viděl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si, že by byl Nielsen americký prezident (první původem z Kanady!) a v televizním projevu z Bílého domu by s vážnou tváří oznámil, že do týdne bude konec světa. Věřil by mu vůbec někdo..? Pokud je to váš první film v životě, budete zaručeně v koncích, ovšem pokud jste (nejlépe několikrát) viděli například Davisova Uprchlíka, oceníte Leslieho šílené kousky v kulometném tempu či všeznalého R.Crennu, který je na své podřízené náročnější než samotný Samuel Gerard a snad nakonec i shovívavě mávnete rukou nad občasným sklouznutím humoru (především toho audio) k lacinosti. Rybářská nástěnka s Buzzin Frogem a padající hrnek mě opravdu dostali. A potom? Myslím, že o Ryanu Harrisonovi už nikdy neuslyšíte... ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Sice už to není ten Leslie, který nás odbourával v Bláznivých střelách jako polda Frank, ale tady pořád ještě ukazuje, že ne nadarmo patří ke špičce na komediálním nebi. Utopenec je celkem dobře udělaná parodie jež nemá tendenci přecpávat scény šílenostma a drží přesto diváka v dobré náladě. Příběh má děj, leckdy trocha pomatený, ale má. A scény samotné jsou na dobré parodiální úrovni, takže projížďka ve voze plném dětských plenek s patřičnou náloží, boj s přísavkama nebo romantika ala Titanic, již stojí v cestě jediný most, to vše stojí za shlédnutí. Leslie, jen prosím, pokud bude sloužit zdravíčko, pokud budou kvalitně fungovat naslouchátka a taky pokud bažant bude v pohotovostní poloze, už netoč hovadiny typu Vesmírné prdy, stačí se držet středního proudu ala tenhle tvůj Utopenec. Mohly by to být čtyři hvězdičky, ale bohužel sem tu jednu někde utopil. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Výnimočne krátky komentár, nakoľko om iba postrehol, že film ohodnotil niekto, kto filmom výborne rozumie a pripomenul mi ho. Odo mňa ešte hviezdička navyše, pravdepodobne najlepšia paródia vôbec, najmä kvôli uťahovania si z Utečenca (aj teraz ľudí baví uťahovanie si z utečencov, ktovie prečo, aj keď , úprimne to vyzerá tak, že si oni uťahujú z našich daní) či Shitanicu. Ale keď Leslie vyjde z dodávky z plienkami a vednú ešte aj kvety či napíše heslo:heslo tak aj človek ako ja, ktorý sa smeje málo, sa rozosmial na plné ústa. Top paródia, 80%, napriek tomu 5*... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrá parodie s Nielsenem v hlavní roli. Zato naprosto parádní. To, že Uprchlík je vrcholem v kriminálních akčních dramatech je pravda. Stejně tak je Utopenec na útěku vrcholem parodií. Kdo předlohu neviděl, se připraví minimálně o polovinu vtipů, ale i tak se bude smát větší část filmu. Nezapomenutelná scéna je s krádeží auta na parkovišti. 100% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno