Reklama

Reklama

Uprchlík

(seriál)
USA, (1963–1967), 102 h (Minutáž: 51 min)

Tvůrci:

Roy Huggins

Hrají:

David Janssen, William Conrad (vypravěč), Barry Morse, Louise Sorel, Jack Klugman, Richard Anderson, Dabbs Greer, Dabney Coleman, Eileen Heckart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Doktor Richard Kimble (David Janssen) najde jednoho večera ve svém domě zavražděnou ženu a jednorukého pachatele. Avšak nakonec je z vraždy obviněn Kimble, a odsouzen k trestu smrti. Náhodou se mu ale podaří utéci při nehodě při převozu vězně. V této chvíli nastupuje poručík Philip Gerard (Barry Morse) a hon plný napětí začíná.
Nejsledovanější americký seriál 60. let, který se později stal předlohou pro film a remake... (CliffLee)

(více)

Recenze (3)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST = 6.1.1970, pilotná časť odvysielaná v rámci cyklu SERIÁL O SERIÁLI+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 1972, réžia českého znenia (ČST Praha) = BLANKA NOVÁKOVÁ (7.2.2009) --- Osem zásadných epizód bolo odvysielaných okolo roku 1972 aj v ČST. Seriál bežal v USA celé 4 roky a bol jedným z najväčších TV hitov tej doby. Väčšina epizód je už na dnešnú dobu nudná a málo dynamická, ale diely s jednorukým vrahom majú dodnes spád a napätie. (16.6.2008) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Krasne natoceny, cernobily serial se spoustou hvezd, a prijemnym, klidnym tempem. Na uklidneni, a na dlouhe zimni vecery, idealni. :-) Nebudu se tady siroce rozepisovat (stodvacet dilu...), ale zarucuju, ze v kazdem dile si najdete nejaky zajimavy nebo pekny okamzik. Stara dobra skola, elegantni dobrodruzna podivana. ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 23. ročník (za rok) 1965 - *Nejlepší herec v seriálu - David Janssen + nominace (2) - 22. ročník 1964 - Nejlepší herec v seriálu - David Janssen, 24. ročník 1966 - Nejlepší seriál ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Seriál drží rekord v počtu procentuální sledovanosti - závěrečnou epizodu mělo puštěno 72% ze všech domácí v USA. (CliffLee)
  • První tři série byly vysílány černobíle, až čtvrtá, závěrečná, byla vysílána barevně. (CliffLee)
  • Seriál se dostal v oklestěné formě i na obrazovky Československé televize, a to díky pořadu Seriál o seriálu (1968), kde si vysílání diváci odhlasovali. (sator)

Reklama

Reklama