Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažké víťazstvo formy nad obsahom. Vizuálne nadupaná nízkorozpočtovka, kde sa režisér vzhľadom na nedostatok financií musí spoliehať na vlastnú imagináciu a nájsť spôsob, ako ju dostať príťažlivo aj na filmový pás. Potom zrejme už neostal priestor ani čas na plnohodnotný scenár, ktorý by dokázal vyústiť v katarznú pointu, ktorú sľuboval. O niečo konzistentnejšie, ale príbehovo slabšie ako americký braček INK. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Abych citoval z filmu, konkrétně z posledního záběru: "Co?" a přidal bych k tomu stejně nechápavej výraz. Fakt jsem to celou dobu měl nepochopený, respektive byl jsem z toho pěkně zmatenej. Příběh, co se odehrává ve snu a ještě k tomu na nástěnce?! No to je celej Neil Gaiman - prostě psycho mixovaný s Alenkou v řísi divů. Nemůžu říct, že se mi to nějak moc líbilo. Ale bylo to moc krásně udělaný (svět, potvory, zajímavý nápady). No ale fakt to byly trochu moc nechápačky. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Fiha. Trosku zmetene pocity mam z tohto dielka. Cele mi pride strucne povedane trosku nevyvazene. Ci sa to tyka vizualnej stranky, ktora miestami (hlavne zo zaciatku) vyzera nie ktovieako dobre, a miestami vylozene skvelo (od polovice az do konca), taktiez muzika mi prisla nie celkom stastne zvolena. Hlavne uvodne titulky nenavodzuju takmer ziadnu atmosferu, co je sposobene hlavne hudbou. Jedna sa o taky elektro-chillout, bez nejkeho silnejsieho hudobneho motivu. Take nefilmove by som povedal. Ale aj hudba ma vo filme svoje svetle chvilky (zonglovacia scena pred zaverom filmu). Co je na filme vsak zaujimave je jeho hlavna hrdinka Helena a jej zvlastny zivot v rodine cirkusantov. Helena si vlastne cely ten bizardny-snovy svet vytvorila sama svojimi kresbami, svojou fantaziou, ako take utocisko pred skutocnym svetom. A aby pochopila urcite veci v tom skutocnom svete, musi zazit neuveritelne dobrodruzstvo vo svete rozpravkovom, plnom velmi cudnych a bizarnych bytosti. Hmm......ked to tak celkovo zhrniem, Mirrormask je vlastne velmi zaujimavy, miestami az cudny filmik. Kazdopadne ci uz vam sadne alebo nie, stoji za to si ho pozriet. Ma v sebe velmi jedinecnu-zvlastnu atmosferu. Rozhodne si to pozriem este raz a dufam ze druhy krat sa na vizualno zvukovu stranku lepsie naladim (8/10) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velmi surrealistický film, vizuálně nesmírně působivý, zvuková a hudební stránka rovněž zajímavá, herci odvedli dobrou práci, příběh... příběh, tady cítím určité rozpaky. Buď to je celé velmi jednoduché a hloubka filmu by se dala nazvat spíše plytkostí, nebo jsem to zkrátka úplně nepochopila. Film pro příznivce Alenky z Říše divů a pro výtvarníky či básníky, kterým ke spokojenosti stačí zvláštní a úchvatné obrazy. Stimulující podívaná, není však přínosem pro každého, nelze doporučit komerčněji zaměřeným divákům. 71% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pěkné britské fantasy o imaginárním alternativním světě. Dvě slečny si tu prohodí role. Ale abych nic neprozradil.. Mně se překvapivě líbil a český dabing mi tam velice seděl. Takový oddychový film, u kterého se snad nebudete nudit. Tak trochu šílenost, ale to nemění nic na tom, že je to roztomilá a někdy děsivá šílenost. 70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Verze klasické písničky Burta Bacharacha "Close to You", kterou v tomto filmu předvedla Josefine Cronholm ve scéně, kde je Helena oblečená jako služebná, byla inspirována cover verzí písničky od skladatele Wayna Horvitze, která se objevila na albu "Great Jewish Music: Burt Bacharach" (1997). (HappySmile)
  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná. (HappySmile)
  • Název filmu MirorMask je ukázán na nahrávce hrající v bytě paní Bagwellové, když tam vstoupí Helena a Valentine. (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno