Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Občas nerozumiem tomu kto a ako rozhoduje či daný film pôjde, alebo nepôjde do kina. Ak sa nemýlim Emperos's New Groove frčal rovno na DVD. Čo je podľa mňa veľká škoda. Nevyhnem sa porovnaniu s filmom Madagaskar, ktorý som videl tesne pred týmto. Príbeh. To je ten dvojhviezdičkový rozdiel v prospech cisára. On má totiž hlavu a pätu a aj keď zaváňa moralizovaním typickým pre Disneyho filmy vo výsledku je na tom 100x lepšie, ako Alex a jeho parta. Cisár vyzerá ako film pre deti, ale pobavia sa hlavne dospelí. Ako opoveď na nápor digitálnych animákov nepoznám lepší spôsob. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o rodinnú zábavu, ktorá by mala poštekliť rodičov a rovnako tak aj deti. Tento animák je veľmi odlišný od akéhokoľvek iného animáku od Disneyho. Film je naozaj non-stop veselá komédia s jedinečným humorom. Aj štýl, vizuálny aj príbehový, sa líši od akéhokoľvek iného predchádzajúceho filmu od Disneyho, čo je v tomto prípade pozitívna vec. 8/10 ()

Reklama

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Disney zase jednou boduje. Není král jako král je skvělý animák, který dokáže pobavit nejen děti, ale i dospělé. Vizuálně propracované postavy a prostředí dokáže ještě víc umocnit celý zážitek. Děj příběhu je poučný a názorně ukazuje dobré i špatné lidské vlastnosti v takové kombinaci, které samozřejmě vedou k výhře dobra nad zlem. Myslím, že snímek si zaslouží čtyři hvězdy... ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se rozhodla, že tohle bude moje nejoblíbenější Disneyovka! Vynikající hlavní "hrdina"! Tak sobeckou a narcistickou hlavní postavu jsem dlouho neviděla :D Navíc je to docela dost vtipný (no, možná to bude únavou, ale vážně jsem se nasmála). Plus jsem to kdysi před x-miliony let pařila na PS1, takže když připočítám tu nostalgii, je to za mě jasných pět červených hvězdic. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Posledních zhruba 20 minut to zachránilo do té doby to byl totálně průměrný animák, kterých vychází ročně desítky. Nebál bych se dokonce označit, že po Princezně a žabákovi (ta měla, ale aspoň dobrý soundtrack na rozdíl od tohohle) nejslabší co jsem měl možnost vidět. Docela mě překvapuje kolik lidí má první orgasmus z té veverky jako nic proti gustu, ale proti ní je vtipnější i Scratt z Doby Ledové.Zasmál jsem se zhruba dvakrát. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Pachova žena Chicha je tehotná. Podľa komentára na DVD je to prvýkrát, kedy bola nejaká Disneyho postavička zobrazená v takomto stave. (Abiosis)
  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama