Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle románu "Kámen pro Dannyho Fishera" Harolda Robbinse. Děj se odehrává v New Orleans. Student střední školy Danny Fisher (Elvis Presley) se zapletl do drobné krádeže. Rozhodl se, že se polepší. Vybere si spořádaný život a začne vystupovat v klubu "Vieux Carre". Jeho minulost ho však dostihne, když místní kriminální boss dá příkaz, aby opustil klub a začal pracovat pro mafii. (tuntavala)

(více)

Recenze (9)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som si ku kolekcii 14 filmov s Elvisom pridal pätnásty. Je zvláštne vidieť film 63 rokov od nakrútenia. A naviac s mojim obľúbeným spevákom. Myslím, že King Creole patrí k tomu lepšiemu, čo bolo s Elvisom nakrútené. Veľkú úlohu v tom zohrala hudba s prameňmi na juhu USA. Aj tak nemôžem dať viac, ako tri hviezdičky, pretože bez obrazu by to častokrát bolo lepšie, ako s ním. Ale také boli prakticky všetky Elvisove filmy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je sranda, jak tu ve mně Elvis vyvolal podobný pocit jako James Dean, načež si čtu, že právě s tím se původně počítalo do obsazení. A tedy klobouk dolů, Presley se tu jako hrdý outsiderský smolař herecky předvedl nad očekávání a s lehkostí. Závěr trošku hapruje a párkrát mě vytrhlo nesmyslný chování, což ale dostatečně kompenzuje právě hlavní hvězda, Carolyn Jones k nakousnutí, kouzlo vyhlášené neworleanské French Quarter, i noirově vylazený styl. Rozhodně to nebyla jen vata+písničky. ()

Reklama

jurasino 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Elvisových filmů. Opravdu vynikající zážitek jak po herecké stránce tak hlavně po hudební. Film z prostředí New Orleans kde se taky natáčel, takže opravdu nádhera. Skvělý a dojemný, napínavý, akční příběh a opravdu i pokud nejste fanoušci Elvise tak by vás to mělo bavit, doporučuju to každému. Když už nějáký film s Elvisem tak bych sáhl po tomhle. Písničky: Crawfish, Trouble, Dixieland Rock, Young Dreams, Hard Headed Woman, Don't Ask Me Why, New Orleans a King Creole. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsou maximum. Z literární předlohy Harolda Robbinse zůstala jen postava Danny Fishera a jeho vztah k otci, jinak je vše "ušito na míru" rockandrollovému králi Presleymu (např. v románu je Danny boxerem, ožení se a má dítě, které ale zemře). Děj je příliš schématický a Elvis hraje stejně jako ve všech ostatních filmech. Zde mu navíc scénář předepisuje roli hrdiny, kterým osud smýká a on se tomu jen poddává. Zajímavější rolí pro mě byl místní "mafián" Maxie Fields, ztělesněný Walterem Matthauem. Celkově ale průměr a v kontextu filmografie Michaela Curtize rozhodně jeden z jeho slabších filmů. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Elvis často vyspevuje v mojej izbe a nedokáže sa mi ohrať. Som ním jednoducho fascinovaná a tak som bola zvedavá, či ma podobne uchváti aj ako herec. No, narovinu - nie. Vo filme má rozhodne väčšie meno než samotný herecký um, ale zas žiadna katastrofa sa nekonala. Rock n' rollový kráľ sa prechádza po uliciach, háda sa s otcom, bozkáva ženy a pri všetkom sa s pootvorenými ústami tvári tak nejak rovnako, zmätene. Ale stále pri tom dokáže byť sexy a všetko vyrovnáva svojím spevom, ktorý samozrejme nemá chybu. Príbeh a zápletka nie sú zlé, len tá naivnosť im mnohokrát nesvedčí. Pár scén je tu vyslovene päsťou na oko. Tam, kde Elvis nespieva a nehrabe sa vo vlasoch to zachraňuje predovšetkým Matthau v roli mafiánskeho bossa a uhrančivá Carolyn Jones. Ale teraz si nalejme čistého vína. Respektíve ja som si ho už naliala počas filmu. ;) Bez Presleyho by tento kúsok bol šedou myškou medzi muzikálmi 50. a 60. rokov. Ale on tu je! Tak nebudem viac polemizovať a prihodím aj tú hviezdičku navyše. :) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Elvis Presley osobně pokládal tento film za nejlepší, v jakém kdy hrál. [Zdroj: Legenda jménem Elvis Aaron Presley] (Cimr)

Reklama

Reklama