Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nic moc, podivné osůbky, dosti tlachání, ale pak se rozjíždí děj, hluchá místa se vytrácejí a nakonec jde o klasickou zombiádu se vším všudy. Efekty sice nic moc, ale některé se povedly. Taktéž je tomu i s maskami. Autoři nepřinesli nic nového, ani netradičního, snad jen mimo závěr filmu. Scéna kamarádčoftu holčičky s Bobym ve filmu být nemusela. Celkové resumé, v podstatě jde o průměrný snímek. Film + dat. posouzení 12082008 8410/8938 ()

tron 

všechny recenze uživatele

(Pod)priemerný horor veterána Tobea Hoopera ani omylom nestačí na jeho dve vrcholné diela (TEXASKÝ MASAKER MOTOROU PÍLOU a POLTERGEIST). Napriek tomu sa mu i bez poriadneho rozpočtu darí budovať kvalitnú strašidelnú atmosféru, najmä niektoré pasáže z nočného cintorína v prvej polovici sa mu vydarili. Horšie je to so slabým hereckým obsadením a nevydareným scenárom, ale vďaka latexovým príšerkám a akčnému finále má MÁRNICA niečo do seba. Ale veľa toho nie je a jej prvá, povedzme "atmosférická", časť ma bavila viac, ako druhá "krvavá a uvrieskaná". A už ani tá prvá nebola nijako mimoriadna. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/150216/Marnica-40.html ()

Reklama

xjane 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších nudných "hororů", kde je všechno špatně...příběh, herci, efekty (jestli se to tak dá vůbec nazvat)...pár nechutností, pár nechtěně vtipných scén...zombíci jsou totálně neschopní a směšní...no a logiku tady taky nehledejte. Odpad nedávám jen z důvodu, že jsem se párkrát opravdu pobavila, takže za mě 15%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pán Hooper už zrejme nenatočí žiadny morbídny horor, ktorý by rozrušil svet ako sa mu to podarilo svojou prvotinou Texas Chainsaw Massacre (1974), ani nedosiahne kvalít určite atmosferického dielka z produkcie Stevena Spielberga Poltergeist (1982). V Mortuary síce dokázal navodiť slušnú atmosféru, ktorá však ku koncu prudko klesne. Možno aj vďaka odľahčeným veselším scénkam, ale hlavne kôli naivnému scenáru. Ničím neprekvapí. A o čom to je? Márnica – žeby znovu „dead walk“? Super je situácia, keď sa naši traja kamaráti v dome vyhúlia a na dvere zaklope policajt. ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Do odpadu tomuto rádoby hororu chybí skutečně jen malý krůček. V prvních cca 50 minutách se nic neděje ...a oceňil bych na nich snad jen zajímavou budovatelskou atmosféru, o dějových chybách se raději ani nebudu zmiňovat, stačí povědět, že je jich dost. Když se děj pohnul dopředu a začalo se konečně něco dít, byl skoro konec. V lekacích scénách jsem se (opravdu) smál ...a to je co říct, jelikož se snadno vyděsím i při pohledu na vlastní stín (bráno s nadsázkou). Film disponuje také extrémně přihlouplým příběhem, pouťovými triky a nepovedenými maskami (na rok 2005 jsem čekal něco víc). Téměř všem postavám chybí charisma a s žádnou nesplynete natolik, aby se vám v okamžiku její smrti sevřelo srdce. Proč tomu vůbec davám ten jeden bod ??? Protože jsem viděl už mnohem větší hardcore " výpotky ", které si říkají horor ...a proti nimž, je Mortuary veledílo. Velké zklamání od Toba Hoopera ... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama