Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

petero 

všechny recenze uživatele

Pán Hooper už zrejme nenatočí žiadny morbídny horor, ktorý by rozrušil svet ako sa mu to podarilo svojou prvotinou Texas Chainsaw Massacre (1974), ani nedosiahne kvalít určite atmosferického dielka z produkcie Stevena Spielberga Poltergeist (1982). V Mortuary síce dokázal navodiť slušnú atmosféru, ktorá však ku koncu prudko klesne. Možno aj vďaka odľahčeným veselším scénkam, ale hlavne kôli naivnému scenáru. Ničím neprekvapí. A o čom to je? Márnica – žeby znovu „dead walk“? Super je situácia, keď sa naši traja kamaráti v dome vyhúlia a na dvere zaklope policajt. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Prvá hodinka sa dá prežiť vcelku bez ujmy na zdraví, ale zvyšných asi 23 minút filmu nemožno označiť inak, než TRASH. Šialenosť, stupidita hlavných hrdinov, brutálne prehrávanie -násťročných hercov (vlastne nielen ich), triky, za ktoré by sa musel Hoper hanbiť, aj keby tetno film natočil pred 20 rokmi ... šak to poznáte :). Napriek tomu sa mi to istým zvráteným spôsobom páčilo a dobre som sa pobavil, aj keď zrejme väčšina scén, na ktorých som sa nasmial, bola mienená vážne a mala postrašiť. Vzhľadom na to, že Tobe Hooper nenatočil dobrý film už minimálne 20 rokov, myslím že teraz je to docela úspech. Určite lepšie než jeho posledný film - Toolbox Murder. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horor/Mysteriózní/Thriller? No, možná v první polovině filmu to působilo jako laciný TV mysteriózní horror, nějaká špetka atmosféry by se našla a snad i napětí, pokud bych všem odpudivým postavám (mám na mysli hlavní hrdiny) nepřála nekompromisní zánik. Ale potom převzal režisérskou taktovku Zdeněk Troška nebo někdo takový a najednou z "Márnice" byla komediální fraška, která děsila jedině svou nesmírnou trapností. 25% ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...opět se mi potvrdilo, jak zrádné je nakupovat DVDéčka zatím neviděná, jen proto, že jsou právě slevněna... Ze začátku to vypadá docela dobře - má to slušnou atmosféru a barabizna vypadá taky docela nadějně...Ovšem ve druhé polovině, kdy začíná strašení, se to nechtěně přehoupne v totální parodii. Bohužel, ono je to myšleno takhle vážně. Ten konec mi přišel jako by si parta kamarádů zahrála s latexovýmy maskami na maškarní bál - takhle totálně spackané masky a efekty jsem už dlouho neviděl. Tohle je jednoznačný odpad. Nechápu proč se u nás vydavají takovéto sračkoidní blafy, jeden za druhým, když ty kvalitnější horory na DVD ještě nevyšly? Proč se vydává Márnice "od tvůrce Texas masakru" když ten samotný ještě nevyšel? Proč vycházejí nejnovější díly Hellraisera, když ty první ještě nevyšly? To samé třeba první díly Noční můry v Elm street...atd atd... Dočkáme se někdy? ()

Majka_SVK odpad!

všechny recenze uživatele

Hnevám sa na seba, že som vôbec tento film pozerala. Bola som varovaná a napriek tomu som neposlúchla. V prvých minútach filmu som mala pocit, že ide o klasický priemerný horor a že nič nestratím, keď ho dopozerám. Bola to však chyba. Film sa zvrtol do šialenej miestami až paródie plnej smiešnych efektov, hlúpej zápletky a klišé. Horor pôsobil nízkorozpočtovo, efekty boli miestami až smiešne. Ak mám odporučiť, ten film nepozerajte, je to strata času, jedine ak máte radi paródie, pretože tento film naozaj paródiu pripomínal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama