Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se charismatický kovboj Harlan Carruthers (Norton) setká se znuděnou neklidnou městskou puberťačkou, jejich životy se otočí naruby. Tobe představuje pro Harlana v současném Los Angeles jedinou čistotu a nevinnost. Harlan přitahuje Tobe svým šarmem a romantickou duší. Přes všechny své rozdíly prožívají vášnivou romanci, která trvá až do doby, kdy zjistí, že Tobe není na hloubku Harlanovi lásky připravena. Najednou se vše změní a Tobe přichází na to, že Harlan není takový, jaký se původně zdál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

genetique 

všechny recenze uživatele

Znova, ale už sa nad tým ani nepozastavujem, nechápem názov filmu distribútorov. „Dole v údolí“ by bol oveľa trefnejší názov, no sú aj horšie prípady. Ale k filmu. Cudzinec mi poskytol ako film netradičný zážitok. Netradičný hlavne svojou obsahovou a žánrovou stránkou. Dostal som totiž úplne niečo iné ako som čakal. A pokiaľ ani vás dopredu nebude zaujímať podrobný obsah, pochopíte, čo som tým myslel. Spojenie drámy, romantiky a westernu v súčasnom prevedení bol odvážny ťah a na mňa zabral. Spočiatku nenápadné plynutie ma doslova pohltilo štylistickou stránkou, o ktorú sa dokonale opiera druhá, dramatická polka. No a Norton s Morsem bola fakt podarená voľba. 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V regálech videopůjčoven se dá občas vyhrabat něco, co se sice ocitlo v propadlišti filmových dějin, ale minimálně pozornost si zaslouží. Kovboj Harlan jakoby přišel odjinud.. S jiným žebříčkem hodnot a ojedinělým pohledem na současný pokřivený svět poznává čistou Tobe, doma ukrutně se nudící puberťačku, které jeho snivý šarm podlomí kolena. Netradiční spojení však záhy narazí na Harlanův zvláštní smysl pro spravedlnost a ostře nabitou bouchačku. Edward Norton, diváky léta přesvědčující, že dokáže zahrát prakticky cokoli, se opět obešel bez velkých gest a pouhým výrazem ve tváři dokázal divákům přiblížit svého nejednoznačného hrdinu. Ohlédneme-li se ale zpět, jakoby si vybíral slabší období (upřímně ani Iluzionista, natož Barevný závoj ve mně nenechali to, co bych si zřejmě přál). Začíná to více než slušně, vzájemná chemie mezi ústřední dvojicí funguje spolehlivě, ale průběhem děje se Norton a spol. (rozhodně potěší i talentovaná Evan Rachel Wood) zasekne v žánrové hluchotě a nejednoznačné scény naopak nemohou celkové hodnocení poslat k jednoznačnějšímu nadprůměru. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Snímek označuji za značně zvratový, velká část filmu nás provede romantickou poutí Nortona, zamilování se, vcelku poklidná emocionálně laděná část se velmi rychle obrátí, což je právě to, co mě dostalo, člověk se doslova uvelebí na té pocitové vlně, nechává se houpat lehkou romantikou a pomalu přichází BUM, Edvard Norton je brilantní. 85% ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Docela solidní dramíčko, které ale stojí nebo padá na předpokladu, že může mít někdo takovýhle zásek. V mém případě na tom padá. Ale i to by stačilo na vyšší hodnocení. Ale to by bylo, aby nebylo tuctového závěru. A toho taky bylo a bylo ho až moc. A bylo ho bez šťávy i bez emocí. Takže ani super čtveříce kvalitních herců a jejich výkonů to nezachrání. Je mi až smutno, jak se povedlo tenhle sympatický počin zabít pár výstřely od boku. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho teda mnohem více (opět-chyba). Příběh o tom jak může dopadnout situace, při které se mladý pár miluje a otec dceři zakáže se stýkat s jejím partnerem, a tím ji vlastně od něj odradí, i když by to později udělala sama, takhle to vše padá na vrub jejímu otci a kovboj v podání Nortona má vlastně planou naději a představu být se svojí láskou.... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Celý rozpočet čítající 8 milionů amerických dolarů byl zaplacen producentem Samem Nazarianem. (slatkac)

Reklama

Reklama