Reklama

Reklama

Hoši no koe

  • Japonsko ほしのこえ (více)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Romantický / Sci-Fi
Japonsko, 2002, 25 min

Obsahy(1)

Píše se rok 2046. Mikako Nagamine a Noboru Terao jsou kamarádi a spolužáci ze střední školy. Zatímco Noboru však bude i příští rok pokračovat ve studiu, Mikako byla vybrána, aby se zúčastnila vesmírné expedice, kterou umožnily technologické poznatky získané z objevených ruin mimozemské civilizace na Marsu. Jediným spojením Mikako a Noboru se tak stanou elektromagnetické vlny mobilních telefonů. Hoshi no Koe stvořil jediný člověk, Makoto Shinkai na počítači Apple a původní verze byla nadabována jím a jeho ženou. Později došlo i na namluvení profesionálními dabéry. (yenn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Sci-fi romantika, ktorá ma naozaj chytila za srdce aj napriek všetkému lacnému gýču, západov slnka, snehu či dažďu. Pretože v spojení s tak silným emotívnym príbehom mi tam jednoducho tieto prvky, ktoré mi pri väčšine filmov vadia, pôsobili prirodzene. Toto sa proste nedá uniesť v tejto krátkej stopáži a nevyroniť pri tom ani jednu slzu. Neviem si predstaviť keby som mal tieto muky znášať v celovečernom formáte, no aj anpriek tomu by som bol schopný nejakú tú ujmu na psychike zniesť. Čas, ktorý zohráva najhlavnejšiu rolu v tomto emotívnom rozprávaní sa tu mohol naplno vyrádit a to čo by už pri Il mare znamenalo prílišné presladenie a vydieranie, tu bolo prostriedkom na rozcítenie diváka na maximum. 4,5* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rok 2046 může vypadat i jinak, než si představuje Kar-wai Wong. Romantická báseň na 24 minut s netradičním prostředím, moderním způsobem dorozumívání mezi dvěma lidmi a nevinnou, ale o to víc oddanou podobou lásky. Skvěle působí záměrně paradoxní kontrast mladické romantické dívky smskující milenci ve volných chvílích boje s cizí rasou.Jen nikdo nesmí řešit, proč je tak mladá... Působivý videoherní styl mechů a jejich ovládání a světlo v celém filmu jsou jen třešničky na dortu. Snad Makoto Shinkai v dalších filmech nezklame, tady si nastavil laťku těsně pod nejvyšší hodnocení. PS: 4,5* ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako dlho a ako ďaleko vydrží a pretrvá spojenie? Skutočné ľudské spojenie, súznenie duší a myslí? Šinkai tentoraz čiastočne ustupuje od svojej klasickej formy a zručne vytvára žánrovú kombináciu, ktorá by poľahky mohla dopadnúť veľmi zle. Opäť poetická romantická dráma, tentoraz však s prímesou akčnej sci-fi a väčšou dávkou osudovosti, než som u Makota zvyknutý. Asi jediná vec, ktorá mi trochu vadila, bola slabšia kresba postáv a animácie mechov či vesmírnych lodí, ktoré zďaleka neboli ideálne, ale vzhľadom na to, že sa nejednalo o nijako bohato sponzorovanú produkciu mu tieto nedostatky odpúšťam. Nech už boli moje výhrady v priebehu sledovania akékoľvek, posledná tretina ma na ne spoľahlivo prinútila zabudnúť. Len tak ďalej, Šinkai. 80% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Obrovský respekt k Shinkaiovu "co si člověk neudělá sám" dílu, jakkoliv jsou postavy z animačního hlediska neoddiskutovatelně slabé. Kombinace mecha války s prapodivnými emzáky a pro autora typické zaláskované lehce filozofické samoty s trochou mystických přísad mi přišla už moc zvláštní na to, abych se s ní mohl ztotožnit, ale pokud je to bráno jako demáč a vějička pro velká studia, která pak už konečně pochopila, že mají co do činění s pozoruhodným umělcem, jsem ochotný přivřít oko, protože výměnou za tuhle velmi svébytnou úlitbu jsme dostali Beyond The Clouds a hlavně 5 cm/s. Jelikož to tak ale velmi pravděpodobně vůbec nebylo, a obhajovat autorův starší počin jeho počiny novějšími beztak není fér, dám 70%, protože víc to na mě samo o sobě nezapůsobilo. Tedy žádná ztráta času - a že i mnohem kratší filmečky dokáží být mnohem větší utrpení - opět opodstatněný příspěvek do fondu anime kinematografie, povedená animace (musím si zase po dlouhé době dát Sins Of A Solar Empire;)), zajímavá atmosféra (i díky hudbě) a dva tři pohnuté momenty, prostě rozhodně nadprůměr... ale pro mě žádná událost. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Hlasy vzdálených hvězd" jsou velmi solidním sci-fi předobrazem "5ti centimetrů za sekundu". Sms zpráva, která ze Síria na zem doletí za osm let a sedm měsíců, je jediným prostředkem komunikace mezi dvěma bývalými spolužáky, Noburem a Mikako. Smutné, melancholické. Hodně "muziky" na ani ne půlhodinové stopáži. Přitom vytvořeno v jednom počítači a "na koleně". Makoto Shinkai: Respect! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama