Reklama

Reklama

Chlapec a jeho pes

  • USA A Boy and His Dog
Trailer

Obsahy(1)

Rok 2028. Spojené štáty americké sa po štvrtej svetovej vojne, ktorá trvala iba päť dní, zmenili na rádioaktívnu pustatinu. Mladý Vic a jeho partner, inteligentný (a telepaticky nadaný) pes Blood, sa snažia prežiť vo vyprahnutej krajine medzi zvyškami osídlení, skupinami ozbrojených nájazdníkov a mutantov. Vic pre oboch zháňa jedlo, Blood pre sexuálne frustrovaného Vica pomocou čuchu ženy, ktorých je v postkatastrofickom svete nedostatok. Dúfa, že spolu jedného dňa odídu "za kopec", kde je všetkého dostatok... (micks)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Braddy 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi, mám rád postkatastrofické sci-fi, mám rád černý humor. Takže tento film byl téměř přesně dle mého gusta. Nedám mu sice 5*, protože není úplně dokonalý, ale na to, že ho natočil herec známý především z westernů Sama Peckinpah, to je velmi dobrý počin. Vypráví o budoucnosti po IV. světové válce, kdy se nehostinnou krajinou toulají mladý muž (Vic) a jeho pes se kterým si dokáže telepaticky "povídat". Jejich hlavní starostí je sehnat pro sebe jídlo a příležitostně i nějakou dívku pro ukojení mladíkových sexuálních pudů. Jednu takovou najdou, ale dívka jim po nějaké době prchne do podzemního města Topeka, kde žije komunita lidí, kteří se zde schovali ještě před atomovou válkou. Funguje zde za dohledu přísného výboru starších společnost, která se snaží udržet typický způsob amerického života. Vic se sem za dívkou vydá (ne z lásky, ale kvůli pomstě), ale je chycen a přinucen pomoci společnosti obnovit její stárnoucí populaci (muži jsou po dlouhém pobytu pod zemí neplodní). Naštěstí pro něj je ale zachráněn a prchá z podzemí i se svojí dívkou... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Maximální minimalizace jediných dvou položek, které jsou schopny člověka, tvora myslícího, pobídnout k enormní snaze: žrádlo a šukání :-) Než jsem si tento film pustil, nic jsem o něm nevěděl, výsledek se mi ale hodně zamlouvá. Dobrý nápad, případné obsazení, slušné provedení, výborná pointa. Krásná dívčina, ztvárňující ve snímku nevyzpytatelnou Quillu June Holmesovou a v civilu vystupujíce pod jménem Susanne Bentonová (nemaje na CSFD ani strohý profil, přestože byla ozdobou mimo jiné také slavné HLAVY 22 – stav k 19.11.2011), pózovala v květnu roku 1970 pro americký Playboy – film toho v několika záběrech samozřejmě správně využívá. Schválně si to vygooglite, ta obálka je prostě gorgeous :-) Režisérem snímku je herec L.Q. Jones (snímek je nejvýraznější z jeho celkově pouhých tří prací na režijní sesli) a zahrál si zde i malou roli – účinkujícího v promítaném pornofilmu. Existuje ještě jeden stejnojmenný krátkometrážní snímek z roku 1946 (dokonce ve své kategorii získal Oscara), s tímto ale nemá nic společného. 80% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Je překvapivé, že šest let před tím, než vůbec "Šílený Max 2" započal boom postapokalyptických akčních brakovek, vznikl snímek, který můžeme vnímat jako důslednou satiru celé této žánrové kategorie. "Chlapec a jeho pes" není další z řady žánrovek, jak si evidentně myslely desítky zdejších zklamaných fandů, kteří se nedokázali přenést přes fakt, že tentokrát neuvidí další western z trosek civilizace. Namísto toho totiž film přináší jízlivý pohled na samotné základy všech možných macho žánrů. Postapokalyptické prostředí zde neslouží jako záminka pro oživení archetypálních, ale již anachronických vyprávění, ale coby kulisa ozřejmující pád veškerých civilizačních zástěrek, které maskují animální povahu lidské existence. Titulní dvojice tvořená chlapcem a psem představuje de facto dvě stránky lidské bytosti, kde chlapec zosobňuje přízemní libido, u něhož civilizačním vývojem zesílené ego přebylo přírodou diktovanou potřebou se rozmnožovat, ale nedokázalo vynulovat nutkání se vystříkat. Pes naproti tomu zastupuje intelekt a jeho touhu přežívat, což možná paradoxně znamená, že jeho bytostnou potřebou je jídlo. Tato dvojice si užívá nespoutanosti života v postapokalyptické pustině, než je chlapec zlákán do bizarní civilizace, která nade vše staví přežití druhu, ale pouze ve smyslu způsobu pro zachování mocenských aparátů, což vede k absurdní podobě polygamie i kontrole sexuální aktivity. Závěrečná pointa filmu je pak famózní tečkou za všemi úvahami o vztahu civilizace a monogamie vůči nespoutanosti hlásané všemi dobrodružnými příběhy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ta představa toho světa je sama o sobě docela dobrá - Amerika je radioaktivní pustina, mladík mluví telepaticky se svým psem, nedostatek žen a snaha uzurpovat si jednu pro sebe. Do toho ještě nějaké další divné postavičky. Bohužel to není ani dost divné, ani dost akční, ani dost vtipné a ani dost dramatické, aby se to dalo hodnotit o něco lépe. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Slibuji, opravdu slibuji, že už si nikdy víc nepustím film s mluvícím živočichem! Ač ten hnusnej čokl, měl místy slušné a trefné prupovídky, tak mě Blood vytáčel opravdu hrozně. No a jeho páníček byl totální kretén. Děj totální WTFko... Postapo snímky si prostě představuji jinak... temné, neutěšené a mlčenlivé a ne ukecané a přeplácané. Plechovka od Coca-Coly nemohla chybět... Jak jinak. 20% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Chlapec a jeho pes byl jednou z důležitých inspirací pro kultovní počítačovou sérii „Fallout“. V této herní sérii se také nalézá mnoho odkazů na tento film, například tam hlavní postava může mít psího parťáka, který se jmenuje Dog Meat. (Sidarius)
  • Pes Blood nebol pri natáčaní zranený. Scény, pri ktorých kríval, boli urobené za pomoci omotania gumičky na jeho labku.
    (whack)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné povídky Harlena Ellisona. (Hans.)

Reklama

Reklama