Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli to bylo formou či mou mizernou empatií, ale absolutně jsem se nedokázal vcítit do ústředního dua, které je pochopitelně přesvědčivé, leč mě nechalo zcela chladným...vůbec celý film mi přišel studený jak psí čumák a "atmosféra" to taky zrovna moc neohřála. Asi další ze skupiny filmů, jenž potřebují divákovo otevřené srdce. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výpravný epický príbeh, ktorý mne osobne už dlho chýbal. Príbeh, ktorý sa odohráva v Číne /kde sa naozaj aj natáčalo/ je naozaj nosným pilierom tohto filmu a režisér sa mohol oprieť aj o kvalitné herecké výkony oboch hlavných predstaviteľov, ktorí tento film aj produkovali. Znovuzrodenie rozpadajúceho sa manželstva a skúmanie príčiny vypuknutia cholery sú hlavné dejové línie tohto filmu, ktorého zážitok režisér znásobil použitím kvalitnej filmovej hudby (ocenená Zlatým glóbusom) a nádherných exteriérov. N.Watts a C.Blanchet mám spomedzi súčasných herečiek najradšej. Spája ich prirodzená krása s nadprirodzenými hereckými schopnosťami. E. Norton mi už začínal chýbať, preto spojenie tejto hereckej dvojice beriem ako najlepšiu možnú voľbu. Vytknúť môžem akurát trošku uponáhľaný záver, kde som cítil príležitosť trošku pritlačiť na city diváka. Možno to bol zámer a režisér nechcel žmýkať slzy za každú cenu. Môžem ho odporúčiť hlavne ženskému publiku (ale nie len) a tým, ktorým sa páčil podobne ladený snímok Anglický pacient. DVD má pekne farebný, širokouhlý obraz a obsahuje trailer na tento film, ktorý sa mi páči a nepopieram, že hlavnú zásluhu na tom má použitá Zimmerova hudba z Posledného samuraja (teda ak sa nemýlim,pretože je upravená). Veľmi pekný a príjemne pozerateľný film (80%). ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Ten kdo má nakoukané nějaké ty německé adaptace veleděl Rosamunde Pilcher (a i ti, co nic takového neviděli:-) už na začátku filmu odtuší, jak se bude celý děj vyvíjet. Ale vy mu to odpustíte, protože na Edwarda Nortona a Naomi Watts se tak dobře kouká... Kromě hezké slzopudné lovestory dostanete naservírovány krásné scenérie, výtečnou klavírní hudbu a pohled na nebohé čínské sirotky. Pro večer ve dvou je to ideální film. Já jsem byla naladěna na stejnou vlnu, takže se mi to líbilo, cynikům ale nedoporučuji. Jen by se dalo polemizovat, jestli proměna Naomi Watts nebyla trochu uspěchaná - taková změna charakteru za 2 měsíce? No nevím, nevím... A docela mě zaujalo, že ústřední pár skončil v posteli po pár drincích whisky - to mi přijde opravdu jako ze života:-) Trochu mi to připomnělo Dobrý ročník - taky klišoidní příběh, ale dobře natočený. Jenže ten nad spíše seriózním Barevným závojem vyhrává humorem. Silnější tři hvězdičky. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezalituji dne, kdy jsem se na Barevný závoj vydala do kina. Tenhle typ romantických filmů je přesně pro mě, a proto jsem byla okouzlená. Přišel mi strašlivě silný a vzhledem k tomu, že jsem konec obrečela, nemohu jinak :) ----- Právě jsem viděla DVD verzi a jsem znechucená! Dobrých dvacet minut filmu úplně chybí a není k nalezení ani v bonusech! Ale nejsou to nějaké nepodstatné scény - naopak. Co chybí? Walter tančí s Kitty, Kitty začíná pomáhat v klášteře - potká Waltera, Walterův rozhovor s vůdcem místních vojáků, krokování pole, Walter sleduje jak si Kitty hraje s dětmi, rozhovor Kitty a Waltera na téma "proč si vlastně tenkrát neotevřel ty dveře" a další. Prostě totální zklamání - ještě, že jsem to viděla v kině... kdybych to teď viděla poprvé, nejspíš bych se rozhodovala mezi čtyřmi a třemi hvězdičkami. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Na tohle dílko se moc hezky kouká... To nepochybně. Ba co víc, právě ony netradiční a citlivě nasnímané exteriéry na sebe leckdy strhávají pozornost, stejně tak některé zajímavé vedlejší postavy (Waddington a Plukovník Yu asi ponejvíce). Tím nechci říci, že hlavní duo je ztraceno kdesi v jejich stínu, nicméně tohle dílko věnuje všem stejný díl a nikdo příliš nevyčnívá, což se mi zdá v typu takového vyprávění (nebudu si nalhávat, že to není červená knihovna), docela neobvyklé. Všachna toto pozitiva však snižuje jeden zásadní fakt a tím je příběh, který jsem už tolikrát viděla či četla (počínaje céčky a-lá Rosamunde Pilcher, přes béčka Daniele Steel až po áčka Edith Wharton či Daphne du Maurier) a zoufale mu chybí větší psychologická propracovanost. Kdyby nebylo krásného zpracování a nadprůměrných hereckých výkonů, zajímavé hudby, nebylo by ani mého vysokého hodnocení. 70%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Cholera má oro-fekální přenos, takže by protagonisty rouška neuchránila. Spíše mytí rukou. (barunkah)
  • Na vzniku filmu má velký podíl herec Edward Norton, který vystudoval čínské dějiny (rawboy)
  • Film byl původně připraven pro společnost Yari´s Stratus Film, ale když její manažer Mark Gill přešel k Warner Independent, vzal projekt s sebou. (HappySmile)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama