Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film z produkce východoněmecké DEFY s českou účastí na rozhraní žánrů hraného a dokumentárního. Snímek se věnuje životnímu příběhu známého herce Erwina Geschonka, který přežil ztroskotání lodi Cap Arcona, která byla potopena spojeneckými letadly v zátoce Lübeck 3. května 1945 s 5 tisíci vězni z koncentračních táborů na palubě, přežilo 350, což třikrát převyšuje počet obětí na Titanicu. (sator)

(více)

Recenze (2)

sator

všechny recenze uživatele

Film z produkce východoněmecké DEFY z Českou účastí na rozhraní žánrů hraného a dokumentárního. Snímek se  věnuje životnímu příběhu známého herce Erwina Geschonka, který přežil ztroskotání  lodi Cap Arcona, která byla potopena spojeneckými letadly v zátoce Lübeck 3. května 1945 s 5 ti tisíci vězni z koncentračních táborů na palubě, přežilo 350, což třikrát převyšuje počet obětí na Titaniku. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Mistr Voska dostával i příležitosti mimo hranice naší malé vlasti - tehdy naprosto nevídaná spolupráce s NSR, v NDR rovněž natočil dva filmy. Německá strana si Vosku oblíbila a byla by mu nabídla nemálo dalších rolí v německých snímcích, kdyby však náhle neodešel z tohoto světa. Jednu dobu jej dokonce honorář z jednoho německého filmu zachránil od "hluchého místa", nebyla pro něj v tu chvíli práce. Jeho jméno totiž bylo evidováno v "knize zakázaných umělců". Takto si náš národ tehdy likvidoval velikány a držel je zkrátka. (LiVentura)

Reklama

Reklama