Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou fantastického příběhu je Al Simmons, špičkový zabiják ve službách vládní agentury A-6, který se rozhodl odejít do výslužby, protože už měl dost zabíjení. Jeho šéf Jason Wynn, který se hodlá stát nejbohatším mužem světa pomocí smrtelně nebezpečného viru Heat-16, však má jiné plány. Při poslední akci ho zákeřně postřelí a upálí v troskách továrny na biologické zbraně, kterou měl Al vyhodit do vzduchu. Ocitne se v pekle, kde v zoufalství přistoupí na návrh pekelníka Malebolgii, že se postaví do čela jeho armády v boji proti nebeským silám. To mu umožní, aby se po pěti letech opět vrátil na Zemi i když ne jako člověk, nýbrž děsivé popálené monstrum. Na Zemi ho čeká zklamání, protože jeho žena mu nezůstala věrná, ale provdala se za jeho nejlepšího přítele Terryho, a také další pekelníkův přisluhovač - Violator, vystupující v podobě nechutného a tlustého klauna. Právě on má na starosti všechny pozemské operace Malebogliova plánu a je to také on, komu slouží Jason Wynn. Spawn se chce pomstít Wynnovi, ale postupně si uvědomuje, že zlo se ukrývá úplně někde jinde. Spojí se s tajemným Cogliostrem, který už pět set let bojuje proti pekelným silám. Ten naučí Spawna zacházet s jeho zázračným krunýřem a také ho varuje před podrazy Violatora a jeho pekelného pána. Společně se pokusí zbavit svět nebezpečí Heat 16 a nakonec se postavit samotnému peklu v boji o život lidské rasy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $54,870,175Tržby Celosvetovo $87,840,042║ Tento film potápa hlavne jednoduchý príbeh a miestami nevyrovnaná, poslabšia animačná stránka, kde špeciálne efekty vyznejú až nechcene smiešne, napríklad pri stvárnení pekelného diabla, ten vyzerá ako pes sklonovaný z gremlinom. Na druhú stranu sa podarilo zachytiť aspoň troška tej temnoty, za čo môže hlavne výtvarná stránka postavy Spawna, ten sám o sebe spravil z tohto takmer nezáživného filmu ako tak pozerateľný priemer. /55%/ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na komixech nijak neujíždím, takže ani nevím kolik komixových hrdinů a hrdinek ještě nebylo převedeno na filmová plátna a ani jestli se převod Spawna povedl nebo ne. Jako film je to takové nic moc, od Jaie Whitea bych čekal víc (ale zřejmě tam pro něj víc napsaného prostě nebylo), ono bych asi čekal více od samotného Spawna, takhle to připomíná spíš nějaký komorní snímek s občas dost děsnou počítačovou grafikou (i když možná na ty roky). Ještě, že celej film táhne neskutečně skvělej, vynikající a humornej John Leguizamo jako Klaun. Pro to stojí za to ten film vidět. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatné, jak jsem si myslel, že to bude, ale není to ani dobré. Opět jeden z těch filmů, kde si řekli, že bude skvělé převést komiks co nejvěrněji, tedy se všemi prvky, které na papíře mohou fungovat, ale ve filmu nebudou - viz klaun, který je prostě příšerný. CGI, které bylo v plenkách, to pak jen dobíjí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

At je film sebehorší tak já ho mám rád. V dětství jsem ho viděl 100x a bylo to pro mě synonymum hrdiny. Měly jsme tu třeba Batmana ale spawna jsem viděl dřív a přeci jenom těch komiksovejch filmů nebylo jako ted. Komiks jsem nikdy nečetl ale příběh je tady prostě standart. Stejně tak jako herci a hlavně klauna Leguizama kterej sází strašně trapný fory ale je to taky neuvěřitelnej hnusák a myslím že John z toho vytěžil maximum. Sheen je sympaťák každým coulem. A Hughes i když jsem čekal že dostane větší roli potěšil. Efekty jsou sice dnes již dost úsměvné ale na mě působily dobře. Jen škoda té přebytečné romantičnosti která nedělala moc dobrotu. Ale jak já říkám tenhle film mám moc rád. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Já Spawna nevidím jako tak velký průser. Ano film potápí několikrát špatné efekty a hloupost filmu je naprosto jasná a bez pochyb. Ale jako plusy vidím tu komediální stránku, jelikož pekelný klaun byl hlavní bavič a párkrát řekl takové hlášky, že jsem dostal záchvat smíchu. Horor to není v žádném případě, spíš akční komiksová popcornovka, která baví. Za mě to je akorát průměr, nebýt tam těch nedostatků, tak hodnotím ještě lépe. Takhle je to ode mě za 55%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • V komikse mal Cogliostro bradu, no Nicol Williamson odmietol nechať si ju narásť. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama