foto

Eva Mendes

  • nar. 5.3.1974 (42 let)
    Miami, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eva se narodila v Houstonu a je nejmladší ze čtyř dětí - má dvě sestry a jednoho bratra. Jako malá vyrůstala v Miami a později v Los Angeles. Po střední škole se rozhodla jít studovat na Californskou Státní Univerzitu, obor design interiérů. Mezi semestry si chtěla trochu přivydělat a chodila po různých konkurzech. To ještě netušila, že její život se bude ubírat úplně jiným směrem. Ke slávě jí čirou náhodou dopomohl její soused, který se v té době živil jako fotograf. Udělal s Evou pár snímků, které zařadil do svého portfolia a když se později ucházel o práci, fotek si všiml filmový agent, kterého Eva zaujala natolik, že se s ní chtěl osobně sejít. Nakonec se mu ji podařilo přesvědčit, aby studia odložila a naplno se pustila do kariéry herečky.

Zpočátku se objevovala v reklamách, např. na kreditní kartu American Express, ale i v hudebních klipech skupiny Aerosmith či Willa Smithe. V roce 1998 debutovala v hororu KUKUŘIČNÉ DĚTI 5: POLE TERORU. O svém výkonu řekla, že byl příšerný. Aby neskončila u podobných béčkových propadáků, začala na sobě pracovat a brala lekce herectví. V roce 2001 se dočkala, prorazila s rolí přitelkyně Denzela Washingtona ve snímku TRAINING DAY. Rázem se z ní stala hvězda a od té doby byla vidět ve filmech různých žánrů a pracovala se známými režiséry. O dva roky později hrála v pokračování akčního blockbusteru RYCHLE A ZBĚSILE 2 či ve snímku Roberta Rodrigueze KDYSI DÁVNO V MEXIKU.

Pak se rozhodla změnit žánr a střihla si roli ve filmu BRATŘI JAK SE PATŘÍ po boku Matta Damona nebo v Americe úspěšné komedii HITCH: LÉK PRO MODERNÍHO MUŽE. V budoucnu by si přála spolupracovat se Stevenem Soderberghem a Pedro Almodóvarem. Většinu svého volného času věnuje designérství, baví ji to a částečně si tak kompenzuje že tento obor nestačila dostudovat. Ráda sportuje, mezi její oblíbené aktivity patří turistika, lyžování a horolezectví. K tomu nepohrdne dobrou muzikou - Eviny oblíbené kapely jsou The Strokes a Oasis. Mimo hraní se stala mezinárodní mluvčí Revlon Cosmetics, kde se aktivně zapojuje v jejich kampani na obranu proti rakovině prsu a přidala se tak k řadě celebrit, které v ní již působí.

Hnědooká herečka, která má kořeny na Kubě nabrala solidní tempo a daří se jí prosazovat i vedle hollywoodských jedniček. Ať už ve filmové adaptaci komiksu GHOST RIDER či v krimi WE OWN THE NIGHT, kde se objeví vedle Joaquina Phoenixe.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

2017 Rychle a zběsile 8
2014 Lost River
2013 Bez minulosti (TV film)
2012 Holy Motors
Skoro dospělá
Za borovicovým hájem
2011 Ožralý Štědrý večer
Rychle a zběsile 5
2010 Benga v záloze
Last Night
2009 Špatnej polda
2008 Spirit
Ženy
2007 Ghost Rider
Noc patří nám
Přežij!
Zametač stop
Zbouchnutá
2006 Provinilá srdce
2005 Hitch: Lék pro moderního muže
Nevěřte mužům
Příběh Wendella Bakera
2003 Bratři jak se patří
Presumpce viny
Rychle a zběsile 2
Tenkrát v Mexiku
2002 Benjamins
2001 Lovec policajtů
Training Day
2000 Elitní komando (TV film)
Temná legenda 2
1999 Disciples, The (TV film)
Můj brácha čuník
1998 Kukuřičné děti 5: Pole teroru
Noc v Roxbury

Dokumentární

2013 Drive in Holy Motors
2012 Polovina nebe (TV seriál)
Radioman
2011 With Great Power: The Stan Lee Story
2008 Hotel Gramercy Park
2007 AFI's 100 Years... 100 Movies: 10th Anniversary Edition (TV film)

TV pořady

2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 Warren Beatty - pocta za celoživotní dílo (TV pořad)
2006 T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
2003 Osbourne Family Christmas Special, The (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Will Smith Music Video Collection, The (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 609)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace