Reklama

Reklama

Mezi mužem a ženou

  • Česko Rozhovor s jinou ženou (více)
Trailer

Neviděli jsme se už někdy? Romantická komedie „Mezi mužem a ženou“ vypráví podmanivý příběh jednoho páru, který se náhodně potká na svatební hostině. Začnou spolu flirtovat, povídat si a postupně zjišťují, že si velmi dobře rozumějí. V průběhu hovoru muž ženě vypráví o svých vzpomínkách, jako by je prožili oba dva. Pomalu vzájemně zjišťují, že se možná znali už dříve, když byli mladší. Tím se otevírá prostor pro spekulace o tom, jaké povahy vlastně je jejich vztah. Jejich hovor pokračuje dál a dál a minulost vychází na světlo. Dvě strany jednoho zamilovaného příběhu. Oba se náhodně setkali po létech. Po svatebním veselí, kterého se zúčastnili jako hosté, tráví noc v hotelovém pokoji až do rána trvající konverzací. Povídají si o zdánlivých maličkostech, které však více než co jiného ukazují rozdíl mezi ženským a mužským pohledem na věc. Hovoří o svém minulém i současném vztahu, který během let prošel nejrůznějšími peripetiemi. Dva lidé v jednom hotelovém pokoji tráví noc, o které žádný z nich neví, má-li už skončit, nebo tvat věčně. Trochu drama, trochu komedie, špetka nezbytné romantiky, ale každopádně film, který vás okouzlí svým netradičním provedením a výbornými hereckými výkony Aarona Eckharta a Heleny Bonham Carter. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Damiel 

všechny recenze uživatele

60 % - Jakkoli jsem se celou dobu snažil pochopit formální rozdělení obrazu, nepochopil jsem ho. Občas tam probleskl smysl, například při představách, které kontrastovaly s realitou, ale jinak mi to přišlo spíše rušivé než smysluplné. Jistě originální pokus, ale nejsem si jist, jestli to trochu nezabilo příběh. Btw, oba hlavní hrdinové jsou v téhle konverzačce excelentní. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá dialógová seansa dvoch, kedysi zamilovaných ľudí, ktorí po počiatočnej atmosfére ľahostajnosti a dospeláckej irónie, nepatrne vynárajú na povrch to, čo ich ťaží. Najviac ma fascinuje, ako sa ľudia večne dokážu skrývať za trpký sarkazmus, v slzavých očiach sa im črtá náznak osudovej nenapraviteľnej chyby z čias zabudnutej mladosti, len im divák číta z boľavej duše. Jeden z filmov, ktorý si vystačí s kvalitným scenárom a vynikajúcimi hercami. Scéne s Helenou Bonham Carter "Som šťastná.... som šťastná? Vážne som šťastná" som nedokázala odolať. Prekrásne, no nepravdivé presviedčanie samej seba o dokonalosti vlastného života. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Aaron Eckhart se na mém TOP žebříčku dere výš a výš, a u tohohle filmu opět přesvědčil o svých kvalitách. Film je zvláštní už provedením, celý film je obraz rozdělen na dvě poloviny. I když při sledování jsem na to nějak zapomínal a splývalo mi to v jeden. Zvláštní je i námětem. Postavit film na dialogu dvou lidí už tady bylo, ale ne vždy se to povedlo, musí holt hrát kvalitní herci. A. 9/10 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora je mírně zavádějící a ani rozdělení obrazu neslouží pro rozličné genderové pohledy na průběh děje a jednotlivé situace. Předností filmu Mezi mužem a ženou je komorní prostředí a široký záběr celistvého uzavření. Na malém prostoru a v krátkém čase je zobrazen osudový vztah od jeho počátku přes konec až k bilancování a hledání odpovědí. Stálé elektrizující napětí a přirozená souhra ústřední herecké dvojice dodává netradičně zobrazenému příběhu podstatu prožitku. Životní zkušenosti dokáží přinést nadhled i nezodpovězené životně důležité otázky a znejistění. Krása života je ve velikosti okamžiků, nikoli v každodenní všednosti. Hlavní ženská postava (šarmantní Helena Bonham Carter) se nechává unášet podmanivou sílu krátké chvilky, vracející do nejvelkolepějšího úseku života nadšení a očekávání. Únik ze spořádanosti je tolik potřebným nadechnutím před návratem zpátky. Hlavní mužská postava (velmi zajímavý Aaron Eckhart) se snaží zachytit nejvyšší vzmach vlastního života navzdory běhu času. Do dlaní láká osudovou lásku zarputilou vytrvalostí. Nebojí se padnout na kolena, strach má jen z opětovné ztráty a náhrady zoufalství. Z dalších rolí: neodbytný svatební kameraman (Thomas Lennon), starostlivý kardiolog Jeffrey (Philip Littell), či ústřední pár ve velikosti minulosti (Erik Eidem a Nora Zehetner). Silnou stránkou filmu je komplexnost, netradiční formát, dynamika, všetečné otázky, nejasné odpovědi a důrazné provedení. Formát zpracování je osobitý, ale také matoucí při proklamovaném rozdělení. Film Mezi mužem a ženou je příjemným vybočením z obvyklosti. Ach, ten život! Vztahy, nedorozumění a dychtivost vedou k cíli i zatracení. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vážně bych nevěřil, jak mě taková konverzační neakční „trochukomedie“ dokáže pobavit. Helenu Bonham Carter jsem doteď znal jen jako uječenou Bellatrix z Pottera, tady to je jiný kafe, klobouk dolů, hraje výborně a má skvělou mimiku. Samozřejmě pokud jde o děj, tak to není zrovna moje gusto, mám nejradši jasnější linii, konkrétní cíl a závěr; ale přesto se mi film z nějakého neznámého důvodu líbil. 75 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený metódou dvojitého/rozdeleného obrazu. Každá scéna bola natočená dvoma kamerami, aby boli zachytené rôzne emócie a uhly. (Mandragor)
  • Rozdelenie obrazovky slúžilo okrem ukázania rôznych perspektív v rámci jedného momentu aj na ukázanie rôznych časových alebo alternatívnych línií. (Mandragor)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2005 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama