Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Turecké hvězdné války jsou špatné hlavně v tom špatném slova smyslu. Ze začátku mě bavily ty mistrovsky natočené a bravurně sestříhané scény bojů s nějakými červenými koberci, lidmi v maskách gumových čertů a opic, nějakými mumiemi v hrozném stavu... Jenže pak už mi to celé začalo lízt na nervy a tak to bylo po zbytek filmu. Některé dialogy ve filmu jsou teda čiré zlato, ale fakt je toho málo, co by mě na tom bavilo. Nakonec je z toho jenom špatný film bez nějaké té "dokonalé špatnosti", jestli mi rozumíte. Ne, já radši zůstanu u Neila Breena, díky, tyhle turecké předělávky by mě asi nudily. Slabé 2* ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle dementní Tureckou vykrádačku všeho co bylo zrovna v té době k mání jsem viděl jednou, ale myslím, že na to do smrti nezapomenu. Tenhle slepenec všeho jemuž vévodili červení plyšoví medvědi, Master všeho možnýho, nepřátelský robot, ženská s jedním úsměvem a nezapomenutelné velké Finále, u kterého pokud se vám to nepodaří ještě před tím stoprocetně spadnete smíchy ze židle. Prostě jak jsem psal je to blbý a demetní, ale vždy jen vzpomínka na to mě rozesměje na hodiny, proto hodnocení zatím 5*. Jednou si snad uvědomím... ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Fakt divný film, celý je to blbost, jediné, co mě donutilo dát tomu 3* byl ten tréning, to jsem se fakt zasmál, to musím uznat. Nelíbilo se mi hlavně ta zmatečnost, jak ve filmu, tak v hudbě (to bylo to nejhorší, hudba si hrála jak se jí zachtělo). Scény se míchaly bez jakéhokoliv logického uspořádání až mi z toho oči přecházeli. Věta, která tenhle film charakterizuje "atomová válka přišla, protože byli lidé moc vážní" padla v samotném filmu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to turecky (nejspíš) a bez titulků a pobavil jsem se opravdu královsky. Něco takového se poštěstí vidět jednou za život. Drzost režiséra nezná mezí, takže se tu hojně používají scény z Lucasových Star Wars a ještě z nějakého historického velkofilmu, který bohužel neznám. S hudbou je to ještě lepší, zazní tady témata ze Star Wars a převážně hlavní hudba z Indiana Jonese. Dokonce si tvůrci vzali na paškál i Flashe Gordona, takže nejenže vizáž hlavního padoucha vypadá jak z Flashe, ale dokonce je hlavní padouch vybaven zlověstným smíchem Maxe von Sydow. Celý tenhle film je neuvěřitelně k smíchu (popsat se to prostě nedá) bojový styl hlavního hrdiny je fakt k popukání, hlavně jak vždy dává pozor, aby po svých smrtonosných kopech neztratil rovnováhu a nespadl. Nevím kdo dělal masky a rekvizity, ale typoval bych to na děti ve školce. Úvodní vesmírná scéna je spíše nudná, ale jakmile hrdinové ztroskotají na pouštní planetě vše začne mít ty správné grády. Po úvodním útoku zlých vojáků na koních mi začalo docházet, že to bude nezapomenutelné, jenže to jsem neviděl útok hladových mumií atd. atd. Poté přijde na řadu už dost profláknutý trénink jehož hlavní částí je rozbíjení šutráků. A pak zase další skvělé bitky. Hlavní hrdina je nepřemožitelný mazák celou dobu, ale co teprve až získá bájný papundeklový meč! Ten mu bohužel dlouho nevydrží, jelikož ho vymění za zlaté gumové rukavice co se používají na mytí hajzlů. Závěrečné zůčtování s celou armádou tyrana je geniální. Hodně mě pobavily prvky za které by se v o hodně lepším provedení nestyděl ani nejlepší splatter. Dost často se tu totiž ukopávají hlavy, rozsekává vejpůl holýma rukama a moje oblíbená scéna je, když hlavní hrdina utrhne červené drápaté bestii obě ruce a následně jí je drápama napřed zabodne do hlavy. Jestli máte možnost se k tomuhle snímku dostat neváhejte, je to NEZAPOMENUTELNÉ. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

"Tureckej David Hasselhoff, ktery bojuje proti parte zlotrilych teletubbies, za hudby Indiana Jonese" Uz v uvodnich titulcich jde vycitit, ze tady nebude vsechno v poradku a ze jde spise o kemp tureckych milovniku americkeho filmu, kteri prisli rovnou z Masopustniho pruvodu. Star Wars ZERO: Fuck of George Lucas Vlastne ani nevim jestli je spravny neco tak krehkeho a naivniho vubec kritizovat a nebo vychvalovat jako nejgenialnejsi parodii, kterou jsem kdy doposud videl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)
  • Behom záverečného boja má v niektorých záberoch hlavný hrdina kúzelné rukavice a topánky zo zlata, no v niektorých záberoch mu chýbajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama