Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, tady nejde dát nic jiného, než odpad!, nebo pět hvězdiček. Vážně. Takovou sračku totiž uvidíte jednou za život. V podstatě to je stejný brak jako Strážci vesmíru, ke kterým ale mám citový vztah, tak za těch 5 * byli. Tohle byla jenom totální šílenost, při které jsem celou dobu jen kroutil hlavou a nevěřil vlastním očím. Neskutečná záležitost. 0% ()

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

I v těch nejhorších filmech, jaké jsem doposud viděl, existují určitá pravidla střihu, práce s kamerou, hudbou, herci a dějem. Dünyayı Kurtaran Adam nenabízí nic z toho. Občas mi připadalo, jako by někdo z filmového kotouče odstřihl pár metrů materiálu - to když se postavy vmžiku přesunuly z jedné lokace do druhé, aniž by došlo k ukončení hudební fráze. Dějově na tom Turecké Hvězdné války nejsou o nic lépe. Absolutně jsem nepochopil, co měla znamenat úvodní vykradená sekvence z Nové naděje (a v jakých strojích vůbec ti dva borci létají). Pak nastala hodina naprosto nelogických kydů o tisícileté minulosti, náboženství, mozcích, pyramidách a dřevěném meči. Závěrečná bitva s prokopáváním červených plyšáků a trháním údů je posledním hřebíčkem do rakve İnançova a Arkınova zhůvěřilého projektu. Přijde mi naprosto neuvěřitelné, že země, kde vznikl tento paskvil vykrádající vše možné od Bena Hura po Indiana Jonese, žádá o vstup do Evropské unie. (579., srpen 2010) ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Najgeniálnejší film všetkých čias. Načo vytvárať efekty, keď ich môžeme ukradnúť z Hviezdnych vojen? Načo platiť skladateľom a orchestrom, aby komponovali sountracky, keď tu máme divácky overené tracky z Indiany Jonesa? Načo vytvárať zložité masky, keď stačí omotať pár ľudí do toaleťáku či plátna? Načo vytvárať drahé kulisy a interiéry, keď môžeme film točiť v dunách, kameňolomoch, pivniciach či kade-tade zadarmo? Načo písať vôbec scenár a dialógy, však "herci" musia aj trochu improvizovať. Keby som mal opísať celý film a hlavne čo sa mi nepáčilo, to by trvalo dlhšie, ako celá dĺžka filmu. Pri tomto filme vyzerajú všetky teenegerské komédie, ktoré bez mihnutia oka hádžem do odpadu, ako veľkolepé diela zasluhujúce sa o miesto v zlatom fonde kinematografie. Turci si asi ťažkú hlavu nerobia zo slov ALL RIGHTS RESERVED. Tento film sa jednoducho musí vidieť, i keď je na úrovni bublín vo vriacej vode, točiaceho sa prádla v práčke, či obiehaniu sekundovky v nástenných hodinách. Kto vydrží sledovať vkuse celý film, tomu patrí moje osobné uznanie. ()

Pejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Ach můj 5000. film, jaký jiný bych mohl zvolit než ten nejrozporuplnější? Asi nemám, co dalšího dodat k již napsaným komentářům - totální kravina, vykrádačka Star Wars a Indiana Jonese a neuvěřitelná amatéřina (i studentské filmy z Písku mají větší kvalitu), hlavně po "trikové" (viz skákání na trampolíně, apod.) stránce. Celý film je natočený tak chaoticky a nudně, že se tomu ani nejde smát. Taky nechápu, jak to, že je někdo nežaloval za autorská práva, protože tohle by neprošlo ani na youtube. Děj jsem vůbec nepochopil, stejně tak jsem nepochopil, jak se tohle může někomu líbit a co je na tom vlastně rozporuplného. Turecké hvězdné války jsou prostě špatné a dle mého rozhodně ne úmyslně, a i kdyby, tak na natočení schválně špatného filmu nevidím nic obdivuhodného. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě pobavil dvakrát. Jednou při sledování a podruhé při čtení zdejších komentářů. Každý asi tuhle poctivou tureckou "filmařinu" neocení, ale pro filmové fandy je to klenot. Vedle obyčejných Béčkových filmů by tenhle musel mít označení Z. Dost mě taky uchvátil způsob likvidace záporáků. Jednou utrhnutá hlava, podruhé ruka a na ty nejsilnější záporáky platí prostě pár skoků z trampolíny. Kdo neviděl, neuvěří. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Çetin İnanç musel pro získání záběrů ze Star Wars: Nová Naděje (1977) podplatit nočního hlídače pracujícího pro tureckou filmovou distribuční společnost, aby mu na noc půjčil filmový pás určený pro kina a on si mohl okopírovat požadované pasáže. (vojtaruzek)
  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)
  • Pro některé politiky slouží film jako argument, proč by Turecko nemělo vstupovat do Evropské unie. (Sufferer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno