Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

movie 

všechny recenze uživatele

Film, který neustále osciluje kdesi mezi odpadem a maximem, ale nakonec mu nelze ono maximum upřít. Výtvor zcela čisté fantazie a krásné duše aneb když na něco nemám budget, tak si to vypůjčím z kapitalistického braku a zároveň nakrmím diváky lačné buď po akci (zhruba 70% filmu se zápasí, ovšem s jakou vervou a vždy velice originálně) nebo krásných statných mužích (zhruba 20% filmu spočívá ve statických záběrech na udatné tváře dvou hlavních proragonostů). No a když se film zhruba v půlce zastaví a zcela mimo děj proběhne kázaní z koránu - ano, přátele. Dílo génia. Bránice dostala zabrat. Takhle má vypadat zábava. ()

akisha

všechny recenze uživatele

Tohle se snad ani nedá hodnotit. Ale přece jen ty věci tam jsou.... beyond belief! Hlavní "hrdina" tam třeba hodinu mydlí do šutru, pak zas plácá rukama do hlíny nebo chodí s kamenama přivázanejma k nohám, pak zase kameny odkopává a ty vybuchujou. Na konci tam skáče jak kdyby měl pružiny v botách a takhle se přemísťuje z místa na místo, kde kosí lidi ve fakt ujetejch chlupatejch kostýmech, vždycky jim utrhne nějakou část těla (většinou "hlavu") a robotům zas tu hlavu urazí a ty okamžitě explodujou. Do toho tam mele nějakejch chlap s bodákama na helmě turecky a hraje do toho Indiana Jones, jehož znělku přerušujou jen zvuky výbuchů nebo lejzrů. Na konci hrdina do toho chlapa s bodákama tak dlouho mydlí, až ho rozpůlí (what?!) a pak následuje fakt nejdementnější scénka, kdy ukazujou ty jeho půlky tím nejvíc mimo způsobem, vždycky půl ksichtu a vedle černý prázdno. To by snad líp natočilo i pětiletý děcko na mobil. Je to obrovský, obrovský guilty pleasure, takovou zábavu neposkytne sebelepší zamýšlená komedie, ale jako film absolutně mimo. Jestli si někdo pamatuje na díl Simpsonů, kde Šáša Krusty přijde o slávu a musí místo Ichyho a Scratchyho vysílat nějakou nesmyslnou ruskou alternativu, tak ten film je v podobným duchu, akorát mnohem delší. ()

Reklama

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je prostě perla znalců! Zelený medvědi, kostlivci, roboti, modrý medvědi, zombíci, ČERVENÝ MEDVĚDI (ty jsou nejvíc!!!), mumie, ostnatej meč ze staniolu, co se dá přetavit na rukavice, Ali Skywalker, Millenium Falcon, Mustafa Solo, kantýna v Mos Eisdtambulu, polystyrénový balvany, geniální dialogy, fatastická práce s originálními hudebními motivy a občas (zřejmě jen náhodná a vzdálená) podoba se záběry z nějakých druhořadých scifáren. A spousta dalších hodnot. Kung-fu, karate a podobný legrace samozřejmě nechybí, stejně jako love story... Tam je prostě všecko, jak v irským guláši! Navíc tenhle film se prostě musí vidět v předrevolučním rychlodabingu, kterej tomu dodává šťávu (ne že by mu nějaká chyběla). ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdová lahůdka...no, něco takového se skutečně nevidí každý den...bylo to i vcelku zábavné, souboje byly natočené ve stylu pythonovského skeče Scott z Antarktidy... vlastně celý film byl tak natočen...jen je škoda, že jsou zde tak rozporuplná hodnocení, ale to je jen na oko... Nemůžu než doporučit ke shlédnutí... :) Film sice trůní na zdejším žebříčku "nejrozporuplnější filmy", ale rozporuplného na něm není nic, jak píšu, je to jen na oko rozporuplné...mnohem více by mu slušelo čelné místo na žebříčku "The silliest movie ever", to by bylo přesnější.. ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, tady nejde dát nic jiného, než odpad!, nebo pět hvězdiček. Vážně. Takovou sračku totiž uvidíte jednou za život. V podstatě to je stejný brak jako Strážci vesmíru, ke kterým ale mám citový vztah, tak za těch 5 * byli. Tohle byla jenom totální šílenost, při které jsem celou dobu jen kroutil hlavou a nevěřil vlastním očím. Neskutečná záležitost. 0% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Film měl rozpočet o výši 50 milionů lir (cca. 300 tisíc amerických dolarů), dvojnásobek tehdejšího tureckého standardu. (vojtaruzek)
  • Keďže sa film točil na akademický formát 1,33:1 a zábery zo Star Wars boli prilepené zo širokouhlej kópie, javia sa ako neprirodzene natiahnuté. (BlueNeon81)
  • Pro některé politiky slouží film jako argument, proč by Turecko nemělo vstupovat do Evropské unie. (Sufferer)

Reklama

Reklama