Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Brazil

Brazil (1985)

Takhle geniální konec (konce?) jsem ještě neviděl. A hudba je taky úžasná. "Brasil,where hearts are entertained in june..."

Valerie a týden divů

Valerie a týden divů (1970)

Nepovažuji se za odborníka na umění a lyriku, ale surrealismus není o obsahu, Tsunami_X. Surrealismus je o symbolech a asociacích i o fantaskní atmosféře. Toho všeho je zde dostatek v tom nejlepším možném podání. Knižní předlohu jsem si sám pro sebe kdysi definoval jako "Vlhký sen patnáctiletého šlechtice ze století páry" a tento film jí prokazuje tu nejlepší službu: zachovává jejího ducha a drží se jí věrně, ovšem ne otrocky, přičemž Valerii už budu vždyckya vidět jen jako krásnou Jaroslavu Schallerovou a při čtení knihy budu znovu slyšet hudbu Luboše Fišera. Ruku v ruce s tím jde vizuální stránka ať atmosfericky přesné interiery, nebo citlivá kamera Jana Čuříka. Pár malých trhlinek film sice má, ovšem na mém osobním žebříčku českých filmů je na prvním místě, spolu se Spalovačem mrtvol.

12 opic

12 opic (1995)

Zatraceně!!!!! Tak výborný konec už jsem DLOUHO!!!!!!! neviděl. Kam se hrabe Shyalaman, to se nedá srovnat!

Hvězdné války podle Turka

Hvězdné války podle Turka (1982)

No to mě po... Stejně jako Matty jsem viděl hodně, ale tenhle film je něco extra. Z nebe sestoupil Ed Wood a vstoupil do tureckého režiséra Inance. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Vezměte si trochu ne-medvědů (maník v kožichu) a ne-mumií (maník v hajzlpapíru), přidejte trochu záběrů ze Star Wars, hudbu z Indiana Jonese, a ty nejlepší záběry použijte dvakrát-třikrát. Přidejte rozpočet cca 500kč+ vrácené lahve a herce kteří právě vylezli z Modré ústřice. Nechte je neustále plkat machovské hlášky. Přidejte děvu která nejen oněměla, ale pravděpodobně jí i ochrnuly mimické svaly. A nezapoměnte, nejlépe se trénuje mlácením do skály a kopání šutrů. Objektivně ten nejhorší odpad, co jsem kdy viděl. Jenže takhle dobře jsem se naposled zasmál u Žhavých výstřelů. P.S. Chci aby Quentin Tarantino natočil remake.