Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K Nadine Robertsové, krásné a úspěčné právničce v Chicagu, přichází nečekaná návštěva. Detektiv, který přináší informaci, že její sestra zmizela beze stopy v Mexiku. Jejich hovor je najednou přerušen telefonem. V nem se ozývá jen slabé volání o pomoc. Není pochyb, že hlas patří její sestře. Nadine se okamžitě vydá do Mexika, aby ji hledala. Když si v Mexiku najme soukromého detektiva, dostává od něj jen jednu radu – ať se vrátí zpět. Tuto radu Nadine odmítá a pátrá dál. Čím hlouběji se dostává, tím více otázek vyplouvá na povrch. Začíná se tak roztáčet neuvěřitelný kolotoč záhad, kde je nutné oddělit relitu od fikce, protože začíná jít o holý život. Film Mezi světy nabízí záhadné fikce a napětí až do poslední minuty. Tak jak to známe z filmů Šestý smysl nebo Memento. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

klima777 

všechny recenze uživatele

Od začátku je jasné, o co půjde. Další NDE film. Vzhledem k faktu, že v Mexiku celkem vzkvétá kult Santa Muerte, dalo se z tématu "vytřískat" mnohem více. Celý počin však působí neuvěřitelně amatérsky, ba otravně. Prostě mu "čouhá sláma z bot". Hlavně v okamžicích, kdy chce zaujmout. Čitelné až běda a v několika chvilkách dokonce nechtěně úsměvné (dohadování ohledně domu, založení rodiny atp.). Podobných, ale kvalitnějších záležitostí je spousta. Duše prý jede zpátky vlakem (nicméně v Tijuaně nejspíš nestaví). ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi to připomínalo "Smrt přichází v bílém" nebo chcete-li "Dead end". Zejména pak tím koncem. Ale jinak jsem byl celou dobu mezi světy a nějak se nemohl dopočítat mezi kolika světy nás autor vlastně přepíná. Myslím, že stejný pocit zažíval asi Jirka Macháček v Samotářích. Mě tento psychedelický přístup moc nesedl a ještě celou noc se mi zdálo, že někam padám. Naštěstí (hlavní hrdinka takové neměla) jsem se probudil doma. Dávám 1 hvězdu. ()

Reklama

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu jsou hloupé a nelogické dialogy. Co mi dál vadilo osobně je nereálnost, kdy se pomatená hlavní postava chová v Mexiku jak americká princezna "já jsem víc než vy všichni, protože jsem blond krasavica a americká občanka". Myslím, že v reálu by ji místňáci rychle usměrnili. Dáe je to trochu histerický a některé scény jsou tak nelogické až to irituje. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Šíleně nevyvážený film. První polovina je totální nuda, kde takřka za každou scénou vidíte nějaké klišé - neochotný policajt, sama v cizí zemi, nikdo jí nechce pomoci, atd. Jenže pak se příběh s nálezem mrtvoly pořádně rozjede a člověk nestačí zírat, co se to na něj všechno valí. Po několika minutách jste doslova zavalení všemi možnými důležitými momenty a tak nějak nevíte, jak z toho ven a jak si tu hladu střepů poskládat (skoro jsem si připadal, jak kdybych ze strouhanky skládal rohlíky). A kdyby nebylo rychlého a trošičku násilného konce, byly by to pohodové čtyři hvězdičky. Jenže takhle? Škoda no... Navíc, nechápu, jak to mohl Barrandov prezentovat jako "pravdivý příběh", vždyť hlavní hrdinka... a to si zjistěte sami! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který bude mít oprávněně dost protichůdná hodnocení - v tomhle případě záleží na tom, jak komu taková halucinogenní záležitost sedne. V mém případě to byla špatná volba a po nějaké době jsem o osud Nadine ztratil jakýkoli zájem. Film založený spíš na atmosféře a hře na tajemno než na příběhu. Řekněme, že jde o jakýsi pokus o Lynchův filmový styl s tím, že oproti Lynchovým vrcholným dílům mi tady schází filmařská virtuozita. Nenaštvalo mě to sice tak jako Hopkinsův Slipstream, ale taky mě to v žádném ohledu neuspokojilo. Předchozí tápání v oparu mysteriózna vysvětlí až poslední scéna filmu, a to už bylo pro mě příliš pozdě. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Jose Yengue získal od Image Foundation cenu v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • David Ocanas soutěžil o Cenu velké poroty na filmovém festivalu Sundance v kategorii nejlepší drama. (Terva)

Reklama

Reklama