Path of Darkness: Making 'Silent Hill' (video film)

Dokumentární

USA, 2006, 59 min

Hledal jsem chyby, když jsem po třetím shlédnutí projížděl zbytek dvd a v bonusech jsem našel tento dokument o natáčení, ale nenašel jsem je. Podobné dokumenty jsou málo kdy obsáhlé, jak si divák přeje, a také neukazují všechny "vtípky a tajnosti" autorů, ale tentokrát jde o přesný opak, kde vám každý detail někdo představí a popíše a necháte se unášet stylizací, která vypadá z obrázků z natáčení tak jednoduše a ve filmu působí natolik dokonale. Mimo to je Christophe Gans příjemný a viditelně velký fanoušek, který se skoro až úchylně vyžívá v celém snímku.(4.6.2008)

Christophe Gans nás oboznámy ako sa dostal cez Japonskú hru v výbornému horrorovému námetu, vyjadrenia hercov k natáčaniu nám priblíži dianie na place a uvidíme aj tvorbu diszajnu filmu, čo bol dosť dôležitý prvok pre film, celkovo to je obsaho dosť nabitá prezentácia z natáčania.(26.2.2008)

„Potom začalo to skutočné dobrodružstvo – museli sme presvedčiť majiteľov japonskej hry, aby nám predali práva.“ Zaujímavý a takmer hodinový do češtiny otitulkovaný film o filme, nachádzajúci sa medzi bonusmi na DVD príliš ambiciózneho hororu Christophea Gansa SILENT HILL. K rôznym témam (herci, príšery, výprava, počítačová predloha) sa vyjadrujú snáď úplne všetci (režisér, herci, scenárista, producenti). Vidieť, ako veľmi im záležalo na výsledku. Možno o to viac zamrzí, že čudácka snímka skončila uprostred cesty.(20.9.2008)

Všetko čo som chcel vedieť o Silent Hill je práve v tomto dokumente podobne ako všetko čo mi uniklo vo filme. Skvelý dokument z natáčania, z príprav, o hernom námete, o vizuály a podobne. Zaujaly ma hlavne prípravy monštier a práca s nimi počas natáčania. Úchvatné. 90%(11.7.2008)

Tohle je nejlepší film o filmu všech dob. Upřímně řečeno když sem to viděl přál sem si tam být s nimi. Je zde krásně vidět v jak příjemné atmosféře se tak nepříjemný film natáčel.(23.11.2009)