Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

easaque 

všechny recenze uživatele

tady budu jeden z mála, kdo tuto vysoce hodnocenou komedii nebude chválit. Nevidím důvod, protože mi na ní nepřišlo nic světoborného a nezávislých filmů na podobné téma jsem už pár viděl. Pro mě to je průměrný film o životě a hledání jiného smyslu než práce - vyjetí ze zaběhnutých kolejí vždy zabere a když přidáme trochu jemného humoru a maličko mystiky, tak film je na světě. Ve výsledku mi přišel zbytečně utahaný a ne tak záživný a podnětný - pro mě to jsou slabé 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný film, na který se kouká tak zatraceně příjemně, až člověk zatouží po tom, aby nikdy neskončil. Vynikající John Turturro jako upjatý elektroinženýr, kterému dá lekci v užívání si života mladičký Sam Rockwell. Samova postava (mimochodem naprosto úžasně zahraná) je tak dojemně naivní, a přesto životem protřelá, až má člověk chuť poznat tohohle týpka osobně - užívat si života aspoň chvíli s ním, házet po sobě rajčata v cizím sadu a chodit nazí plavat do lesního jezera... Miluju Kida, miluju Sama Rockwella a miluju i tenhle film - film, na který slovo "příjemný" sedne tak dokonale, jako na žádný jiný... ()

Reklama

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Nalinkovanej život jako robot, v sedm večeře, v devět volat domu, projít násobilku, zakázat rachejtle, jít spát a pořád dokola. A najednou jeden šedivej vlas vás donutí uhnout kousek z týhle předem daný rutiny a skončí to s chlapem co žije v půlce karavanu, krade sádrový trpaslíky, koupe se nahej a bere život tak jak jde a vy najednou zjistíte, že zažíváte nejzábavnější dny v životě. Sam Rockwell a John Turturro si museli natáčení ohromě užívat, protože tenhle film je hlavně o tom, že každej má v sobě kus malýho dítěte a můžete se snažit sebevíc, ono stejně jednou uteče a ukáže vám, zač je toho loket. ()

ataman329 

všechny recenze uživatele

mierne "hippie" snímka s trochou jadrovej fyziky, teda prepáčte, elektrotechniky a o stratenom človeku, trpiacom obsesiami. film so štipkou nadprirodzena a o tom že nie každé raňajky musia byť presne o 7:00. vedľajšia postava "the kid" je pre hlavného hrdinu tým správnym korením, takým, ktoré by niektorí z nás vo svojich životoch radi privítali. je to jeden z tých filmov, po ktorých Vám bude dobre a budte mať chuť sa kúpať v jazere či mori a budete mať chuť byť šťastní. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Každý se někdy ocitne v situaci, kdy neví kudy kam. Pouze částečná změna nemusí být ve skutečnosti změna k lepšímu. Chce to potkat The Kida nebo jenom Kida. A namířit k jinému štěstí nebo k jiné zkáze, vždyť člověk je v podstatě odsouzen k svobodné volbě ..... k volbě co si počít sám se sebou a se svým životem. Nelze milovat nic jiného, než to čemu dává člověk přednost. Ale je potřeba ..... The Kida nebo Kida aby na to „človíček“ přišel. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama