Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s mou oblíbenou Meryl Streepovou mi dost dlouho unikal, až dnes jsem měla štěstí a mohla vidět.. Příběh manželského páru se třemi dětmi se začne odvíjet na jejich dovolené, kdy jim ze stanu zmizí maličká dcerka a matka ve tmě zahlédne dinga.. Zoufalství rodičů je patrné, pomoc přichází ze všech stran, pátrání se rozjíždí.. Vstup novinářů, počátek lží, mediální štvanice postupně vše změní a film se přehoupne v hutné drama.. Meryl je fantastický herecký chameleon, který dokáže zvládnout cokoli, od milující matky, které věřím každé gesto, po chladnou, rozzlobenou a zklamanou ženu, jež se pod tíhou okolností chová podivně.. Velice si cením nestrannosti filmu, diváka k ničemu neponouká, nechává to na něm.. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jsem nikdy nemusel a tady mi vadila hodně. K tomu jsem s ní nikdy neviděl film, o kterém bych řekl, že je špičkový. Tenhle skutečný příběh u mě dojel na nulové atmosféře, takže mi bylo srdečně u prdele, jestli to dítě zabila nebo ne, a jestli ji zavřou. Mlácení prázdné slámy po celou dobu. 50% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já osobně si nemyslím, že kvalita snímku by měla nutně stoupat či padat spolu s výkonem Meryl Streep. Ač mám tuto madam velice rád, ač ji bezmezně obdivuji, za největší přednosti Výkřiku ve tmě považuji myšlenku a následný obsah. Ono není bezpodmínečně nutné, aby nám někdo (či něco) zcizilo dítě ze stanu. Procitnout a přemalovat své růžové brýle na realističtější barvu můžeme i za pomoci mnohem méně závažných událostí. Je hezké předat svou zkušenost druhým lidem, aby bylo zabráněno budoucím neštěstím. Kde je ale hranice mezi touhou pomoci druhým a touhou zviditelnit sebe sama? Jak odmítnout žádosti o uveřejnění osobního příběhu, aby to neznělo alibisticky a nebudilo podezření? Na kterou stranu ukročit před smečkou všežravých hyen? Výkřik ve tmě je bravurně zpracovaným propletencem otázek a odpovědí, které všichni moc dobře známe z běžného života. Nemaskuje se za velkolepou hudbu nebo uhlazené vizuální provedení. Je suchým, názorným a realistickým pohledem do duše společnosti. A za takový budiž mu vysloven jeden veliký dík! Jo a Meryl, tak ta byla famózní! ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velký problém aspoň trochu sympatizovat s manželi, kteří ve filmu přišli o dítě. Jejich náboženský fanatismus a vskutku zvláštní chování, související s nenahraditelnou ztrátou, mě celou dobu stavěly spíše na stranu žalobců. Taky jsem nedokázala pochopit, proč vozit 9týdenní miminko do divočiny a nechávat je v noci na pospas. Dříve jsem z těchto důvodů nebyla schopna film ani dokoukat. Teď se to povedlo, rozpaky zůstaly a taky sotva průměrné hodnocení (za herecké výkony hlavních představitelů). ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Celým filmom sa tiahne skľučujúca otázka: Ako mohol pes dingo uniesť a zožrať dvojmesačné dieťa a nenechať ani kosť, len vyzlečené (ale neroztrhané!) dupačky a kabátik? Manželka kazateľa cirkvi Siedmeho dňa vyzerá chvíľami ako poriadna mrcha a potom zas ako úbohá matka, ktorá prišla o dieťa. Meryl Streep šikovne zvláda celú škálu rôznorodých prejavov. Film takisto veľmi dobre zobrazuje verejnú mienku, ktorá sa nakláňa zo strany na stranu. Pochybnosti a podozrenie striedajú súcit a spoluúčasť na tragédii. Lenže, kde je pravda v tejto true story nie je jasné ani na konci. Veď, ako mohol dingo... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)
  • Meryl Streep nikdy veřejně neřekla svůj názor na to, zda je či není Lindy Chamberlain vinna. (jezurka42)
  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)

Reklama

Reklama