foto

Meryl Streep

  • nar. 22.6.1949 (67 let)
    Summit, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Meryl Streepová patrila vždy k najtvrdšie pracujúcejším herečkám Hollywoodu. Jej perfekcionizmus a talent je tiež výsledkom výborného vzdelania. Má za sebou úspešné ukončenie štúdia drámy na univerzite v Yale a je členom New Yorského prestížneho Public Theatre. Už ako dieťa ju nič iné nezaujímalo tak ako opera. Vo filme debutovala v roku 1977 televíznou snímkou Julia a hneď o rok neskôr získala prvú nomináciu na Oscara za film LOVEC JELEŇOV (1978).

Svoju hereckú kariéru tak začala raketovým štartom. Bohužiaľ ju ale práve v tomto období stretlo veľké nešťastie, keď zomrela jej životná láska John Cazale, s ktorým sa spoznala práve pri nakrúcaní LOVCA JELEŇOV. A tak sa zlomená Meryl rozhodla oddať naplno svojej práci, v ktorej nachádzala únik pred neznesiteľnou bolesťou. Hneď na ďalší rok bola ocenená Oscarom za najlepšiu herečku v vo vedľajšej úlohe vo filme KRAMEROVÁ VS. KRAMER (1979). Úspechy podobného kalibru následovali aj v nadchádzajúcich rokoch a Streepovej meno zaznelo na Oscarovom večery minimálne každý druhý rok. Za FRANCÚZOVU MILENKU (1981) obdržala nomináciu, za SOPIINU VOĽBU (1982) bola ocenená za najlepšiu herečku v hlavnej roli. V 1983-om bola nominovaná za SILKWOODOVÚ, v 1985-om za SPOMIENKY NA AFRIKU a v 1987-om za Ako nepoddajný plevel. A tak by sme mohli pokračovať až po nedávnu - v poradí už dvanástu nomináciu - za film HUDBA MÔJHO SRDCA (1999).

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2016 Božská Florence
2015 Nikdy není pozdě
Sufražetka
2014 Čarovný les
Dárce
Síla života
2013 Blízko od sebe
2012 Druhá šance
Movie: The Movie
2011 Terapie online (TV seriál)
Železná lady
2010 Higglety Pigglety Pop! V životě musí být něco víc, nežli mít vše
2009 Fantastický pan Lišák
Julie a Julia
Magic 7, The (TV film)
Nějak se to komplikuje
2008 Mamma Mia!
Pochyby
Web Therapy (TV seriál)
2007 Hrdinové a zbabělci
Odvlečen
Temná hmota
Ten večer
2006 Ďábel nosí Pradu
Mravenčí polepšovna
Zítra nehrajeme!
2005 Prime
2004 Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod
Manchurianský kandidát
2003 Andělé v Americe (TV seriál)
Bratři jak se patří
2002 Adaptace
Hodiny
2001 A.I. Umělá inteligence
Ellen Show, The (TV seriál)
School (TV seriál)
1999 Hudba mého srdce
Chrysanthemum
1998 Jediná správná věc
Tanec na konci léta
1997 Především nikomu neublížím (TV film)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
1996 Marvinův pokoj
Předtím a potom
1995 Madisonské mosty
1994 Divoká řeka
1993 Dům duchů
1992 Smrt jí sluší
1991 Chraň si svůj život
1990 Pohlednice z Hollywoodu
1989 Ďáblice
Rabbit Ears: The Fisherman and His Wife
Simpsonovi (TV seriál)
1988 Tailor of Gloucester, The
Výkřik ve tmě
1987 Jako nepoddajný plevel
Rabbit Ears: The Tale of Mr. Jeremy Fisher
Rabbit Ears: The Tale of Peter Rabbit
1986 Hořkost
1985 Víc než dost
Vzpomínky na Afriku
1984 Little Ears: The Velveteen Rabbit
Zamilován
1983 Silkwoodová
1982 Alice at the Palace (TV film)
Klid noci
Sophiina volba
1981 Francouzova milenka
1979 Kramerová versus Kramer
Manhattan
Svedení Joea Tynana
Uncommon Women... and Others (TV film)
1978 Holocaust (TV seriál)
Lovec jelenů
1977 Deadliest Season, The (TV film)
Julie
Secret Service (TV film)
1975 Everybody Rides the Carousel

Dokumentární

2016 Starring Austin Pendleton
2015 Amerika v sedmdesátých letech (TV seriál) - a.z.
Auschwitz - vyp.
Nora Ephron: Všechno je námět
Shout Gladi Gladi - vyp.
2014 The Roosevelts: An Intimate History (TV seriál)
2013 Eastwood Directs: The Untold Story
Girl Rising
2012 A Fierce Green Fire: The Battle For a Living Planet
Arktida 3D
Radioman
2011 Pollen
2010 Amerika: Příběh o Spojených státech (TV seriál)
2009 Já vím, žes to byl ty: John Cazale známý, neznámý
Tell Them Anything You Want: A Portrait of Maurice Sendak (TV film)
Životopisy: Meryl Streepová (TV film)
2008 ABBA: Mamma Mia! Story (TV film)
Theater of War
2006 Annie Leibovitz: Život objektivem
Hurricane on the Bayou
Wrestling with Angels: Playwright Tony Kushner
2004 AFI Tribute to Meryl Streep (TV film)
Imaginary Witness: Hollywood and the Holocaust
2003 Freedom: A History of Us (TV seriál)
Monet's Palate: A Gastronomic View From the Gardens of Giverny
Nicole Kidman: An American Cinematheque Tribute (TV film)
2002 New York at the Movies (TV film)
There's Only One Paul McCartney (TV film)
2001 Dustin Hoffman - jednička ve své třídě (TV film)
Finding the Truth: The Making of 'Kramer vs. Kramer'
Papp Project, The
2000 Clint Eastwood: Dokument (TV film)
Režiséři: Clint Eastwood
1999 The Directors (TV seriál)
1998 Eternal Memory: Voices from the Great Terror
Christopher Reeve: A Celebration of Hope (TV film)
Portrét Leonardo
1997 Američtí režiséři: Sydney Pollack
Assignment: Rescue
1995 Living Sea, The
50 Years of Funny Females (TV film)
1994 A Century of Cinema
Century of Women, A (TV seriál)
1993 Right Said Fred: Fred Schepisi Film Director (TV film)
1991 Age 7 in America (TV film)
1984 In Our Hands
1981 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV film)
Kiss Me, Petruchio (TV film)

TV pořady

2015 Late Late Show with James Corden, The (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2015 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Oscar's Red Carpet 2013 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Shirley MacLaine (TV pořad)
Módní styl hvězd (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
17th Annual Critics' Choice Movie Awards, The (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Mike Nichols (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2007 BAFTA Film Awards 2007 (TV pořad)
The Graham Norton Show (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
75. Annual Academy Awards (TV pořad)
2002 Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
2001 Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
To the Contrary (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1983 Best of Everything, The (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Omnibus (TV pořad)
1976 Tetsuko no heya (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)
1968 60 Minutes (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Paul McCartney: Queenie Eye (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace