Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Divácký zážitek je postaven na souznění s rodiči, kterým se v australské přírodě náhle ztratí miminko a oni se musí vyrovnat nejen z jeho ztrátou, ale i se zdegenerovanou společností. To, co na první pohled vypadá jako velmi silné téma bohužel působí emočně velmi odtažitě a jen díky skvěle civilně hrajícím hlavním představitelům filmu nedošla pára. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Príbeh je založený na smutnej tragédii, od ktorej sa odvíjajú ďalšie dramatické momenty, zasahujúce smútiaciu rodinu. Je smutné, že rodič, ktorý stratil svoje dieťa, musí dokazovať niekoľko rokov svoju nevinu a čeliť útokom médií a pohoršenému davu ľudí. Emočne ma to veľmi silno zasiahlo, pretože aj ja som matka a naviac to Meryl zvládla nádherne zahrať. Občas síce pôsobila nelogicky chladne a vyrovnane, čo jej vačšina zazlieva, mne to ovšem až tak moc neprekážalo. Skôr by sa to mohlo obísť bez tých kresťanských rečí, ktoré chŕlil jej zdrvený manžel. Aj keď som kresťanka, bolo to trochu príliš... Netreba sa však toho bát. Len si to smelo pozrite, už len preto, že Meryl to v krátkych čiernych vlasoch neskutočne sekne. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, snad jediný, kde má Meryl černé vlasy. Úsměvné kulisy let - nevím kterých, osmdesátých, sedmdesátých? A drsné drama, kde pravda je - kdovíkde. Nejde to jen tak odkoukat bez toho, že by u sledování člověk neprošel plejádou podivných a silných emocí, nad kterými visí otázka: tak jak to teda všechno bylo? ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak by to dopadlo, kdyby Lindy hrál někdo jiný než Meryl, protože Výkřik ve tmě stojí hlavně na jejím mimořádném výkonu, který nejenom neskutečně citlivě vystihuje pocity hlavní postavy, ale vedle toho dokáže solidně nahlodat v otázce její viny či neviny. Každopádně je skvěle vidět, jak funguje mentalita davu - není tu místo pro jakoukouli racionální úvahu, soucit, nic (ať žije porotní systém). Být to v míň civilizovaný části světa, nikdo by se nebabral se soudem. Síla. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Cely film je zalozen na tom, zda divoky pes dingo odtahl dite ze stanu, nebo zda dite zabil nekdo jiny (nejpravdepodobneji jeho matka). Vicemene banalni zapletka, ktera vam ale nedovoli se na dalsich 120 minut odtrhnout od obrazovky/platna/monitoru. Meryl Streep nehraje matku, ktera se hrouti pri kazde fotce a vzpomince. Jeji materstvi je kdesi hluboko v ni a o to vic trpi neustalym podeziranim a protahovanim. Jeji herectvi je civilni, vnitrni, nestavi se na odiv. Zato Sam Neill mi lezl na nervy. Nechoval se jako chlap, nerozumel svoji zene a na kolena ho dostal az verdikt u soudu. Slizoun :) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)
  • 15. září 1988, 8 let po zmizení své dcery Azarie, dokázali Lindy a Michael Chamberlainovy svou nevinnu. Odvolací soud severního teritoria je jednomyslně sprostil všech obvinění. (jezurka42)
  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)

Reklama

Reklama