Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s mou oblíbenou Meryl Streepovou mi dost dlouho unikal, až dnes jsem měla štěstí a mohla vidět.. Příběh manželského páru se třemi dětmi se začne odvíjet na jejich dovolené, kdy jim ze stanu zmizí maličká dcerka a matka ve tmě zahlédne dinga.. Zoufalství rodičů je patrné, pomoc přichází ze všech stran, pátrání se rozjíždí.. Vstup novinářů, počátek lží, mediální štvanice postupně vše změní a film se přehoupne v hutné drama.. Meryl je fantastický herecký chameleon, který dokáže zvládnout cokoli, od milující matky, které věřím každé gesto, po chladnou, rozzlobenou a zklamanou ženu, jež se pod tíhou okolností chová podivně.. Velice si cením nestrannosti filmu, diváka k ničemu neponouká, nechává to na něm.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Divácký zážitek je postaven na souznění s rodiči, kterým se v australské přírodě náhle ztratí miminko a oni se musí vyrovnat nejen z jeho ztrátou, ale i se zdegenerovanou společností. To, co na první pohled vypadá jako velmi silné téma bohužel působí emočně velmi odtažitě a jen díky skvěle civilně hrajícím hlavním představitelům filmu nedošla pára. ()

Reklama

camper 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, na tento film jsem se po přečteních některých komentářů zde velmi těšil. Bohužel musím říct, že má očekávání ani za mák nesplnil. Celý film mi přišel takový rozvlečený, bez pořádného spádu. Meryl Streep mi přišla v každé situaci téměř stejná, jako kdyby s ní ztráta díděte nic nedělala. Zvláště v klíčové scéně, kdy v kempu o dítě přišli, tam se mi zdálo, že se Meryl Streep snaží, aby si diváci mysleli, že jí na tom dítěti záleží (což by asi mělo, když hrála jeho matku), ale pro mě to tak nevyznělo. Mnohem lepší výkon pro mě představoval Sam Neill, který si zahrál jejího muže, zvláště se mi pak líbil, když jako manžel prožíval zoufalství ze soudů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mottom jednej knihy Alberta Camusa je: Kto neplače na pohrebe svojej matky, skončí na šibenici. Spomenul som si naň pri sledovaní austrálskej drámy Výkrik do tmy, nakrútenej podľa skutočnej udalosti. V nej ma nezaujala iba Meryl Streep, vynikajúco stvárňujúca postavu Lindy Chamberlain, ale aj proces vytvárania verejnej mienky, v ktorom vášne a predsudky zohrávajú porovnateľnú úlohu, ako neúplne a médiami účelovo upravené fakty. A v Austrálii, v ktorej vďaka prvým várkam imigrantov nemajú ich potomkovia ďaleko k skratovým a násilným alternatívam zdĺhavých a komplikovaných súdnych procesov, v tej Austrálii nepomôže pri hľadaní pravdy ani porotný systém. Film ako celok nebol síce ničím objavný, ale neľutujem, že som si ho pozrel. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jsem nikdy nemusel a tady mi vadila hodně. K tomu jsem s ní nikdy neviděl film, o kterém bych řekl, že je špičkový. Tenhle skutečný příběh u mě dojel na nulové atmosféře, takže mi bylo srdečně u prdele, jestli to dítě zabila nebo ne, a jestli ji zavřou. Mlácení prázdné slámy po celou dobu. 50% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • Navzdory popularitě výrazu "Dingo snědlo mé dítě!" ve spojení s tímto film výraz nikdy ve filmu nezazněl. (jezurka42)
  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)
  • 15. září 1988, 8 let po zmizení své dcery Azarie, dokázali Lindy a Michael Chamberlainovy svou nevinnu. Odvolací soud severního teritoria je jednomyslně sprostil všech obvinění. (jezurka42)

Reklama

Reklama