Reklama

Reklama

Záhady na obloze

(seriál)
  • Velká Británie Riddle of the Skies (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 1999, 3x60 min

Obsahy(1)

Třídílný dokumentární film se zabývá fenoménem UFO a důkazy o existenci mimozemské inteligence. Snímek obsahuje nespočet záběrů a rozhovorů se svědky, kteří mají s neidentifikovatelnými létajícími objekty zkušenosti. Vedle obyčejných lidí nám své příběhy vylíčí i letečtí dispečeři, piloti, kosmonauti či bývalí i současní vysocí armádní funkcionáři ze všech koutů světa. Společně s tvůrci se podíváme na vědecké analýzy údajně mimozemských předmětů a skrze výpovědi se pokusíme rozkrýt pravdu o oblasti 51 nebo o případné spojitosti fenoménu s tajnými vládními projekty. (oje)

(více)

Recenze (2)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Trojdielny dokument zaoberajúci sa tématom UFO. 1. Je tam niekto? Množstvo fotografií, video záberov, hodnotných i nehodnotných svedkov. Medzi tých hodnotnejších môžem s istotou zaradiť vyslúžilých letcov, kozmonautov, pracovníkov v organizáciách ako NASA. Discovery Channel opäť nesklamal. 2. Dôkazy na Zemi. Druhá časť, ktorá sa sústreďuje prevažne na svedectvá letcov dopravných lietadiel a kopu rôznych pozorovaní/teórií o záhade mimozemských civilizácií. O niečo menej zaujímavejšie než prvý prvý diel (videné 2/3). ()

oje 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený a pro publikum hezky koukatelný dokument k tématu UFO zaměřený především na setkání s ETV (extra terrestrial vehicles). Snímek hezky odsýpá a zajímavé jsou zejména rozhovory s věrohodnými osobami jako kosmonauti a piloti. Tvůrci nám představují relevantní, působivé případy ze všech koutů světa, které jsou velmi dobře podložené a často doplněny o nahrávky a rozhovory s vysokými funcionáři. Ve výsledku jde o dobře odvedenou a přesvědčivou práci. Mezi ostatními dokumenty této problematiky jde určitě jeden z nejlepších a nejzáživnějších. Podobný třídílný dokument stejných kvalit je Ufo - nejlepší důkazy. Alternativa: UFO: Best Evidence, Secret KGB UFO Files, Secret KGB UFO Abduction Files, UFO´s: The Secret Evidence, UFO - The Greatest Story Ever Denied. ()

Reklama

Reklama