Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

genetique 

všechny recenze uživatele

Vždy ostane pár žánrov, ktoré nie sú natáčané tak často a hlavne ľahko. Preto sa do nich tak často ani nikto nepúšťa. Preto som prekvapený, že práve Donaldson dokázal natočiť takýto vynikajúci film. Samozrejme mal v rukáve veľa tromfov a to hlavne skutočne skvelého Hopkinsa, ktorý dokazuje, že sa naňho nesmie zabúdať a ďalej samozrejme výborný námet, ktorého predlohou sa stal skutočný príbeh. A tie sú vždy najväčšími esami. Z celého snímku som mal naozaj príjemný pocit, milý, usmievavý a napínavý zároveň. Starý Burt musel byť naozaj šialenec. No a je to až k neuvereniu, že takéto niečo mohol dokázať. 90%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Buď milý, láskavý a slušný k ľuďom a všetky dvere budeš mať otvorené..... áno, tak by to malo v živote vyzerať, krásna myšlienka, ktorou je nasiaknutý celý snímok. Veľmi milé a hlavne pozitívne. Jeden z mála snímkov, ktoré vám dokážu spríjemniť deň a zlepšiť náladu, fantastický A. Hopkins. 80/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Milý a nebýt herecké superhvězdy v hlavní roli, tak i velmi nenápadný počin. Indián je paradoxně nejsilnější ve scénách domácího montování a občasného rozmrzelého lamentování než při samotném plnění životních snů. Hopkins je ve své první čistě dědkovské roli úžasný a je vážně škoda, že není ve filmu přítomna nějaká větší hloubka nebo podružná linie. Takhle je příběh až příliš jednoduchý a zůstává jen cestou tam a zase zpátky bez duševního přesahu typu Alvina Straighta. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem prakticky nic nevěděl, o to větší je mé překvapení při zjištění, o jak skvělý film se jedná. Burt Munro, dobrák od kosti si plní životní sen s pomocí stejně dobráckých a příjemných postav. A o tom to je. O dobrotě a ochotě. Oskarový výkon Anthonyho Hopkinse Munroovi dodává tu správnou jiskru, jakoby jste Burta znali již dlouhou dobu. Mě osobně tedy lámání rychlostních rekordů mnoho neříká, já raději zůstávám pěkně při zemi, ale zde je podáno velice pěkně a Roger Donaldson se stále lepší a lepší. Jsem zvědav, jaký bude jeho další film. V zajetí rychlosti si podle mě oskarovou nominaci zaslouží, alespoň pro nejlepšího herce v hlavní roli. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Prudí vás soused, buzeruje nadřízený, nebo máte pocit, že vás nikdo nemá rád a slušnost mezi lidmi vymizela? Jděte na poslední Donaldsonův snímek, kterému by spíše slušelo pojmenování V OBJETÍ LASKAVOSTI. Jde totiž o nesmírně pozitivní film, který nejenom krásně vypráví o tom, že se vyplatí jít za svým snem, ale v němž jsou všechny postavy, které Munro na své cestě vstříc v utažské závodiště potkává, laskavé a vstřícné, od drsňáků na motorkách, přes travestitu, farmářku, šéfa autoprodejny až po traťové rozhodčí. Pomoc bližnímu se ještě pořád nosí, i o tom ten film je. A Hopkins tím krásně zahraným upřímným smíchem v momentě, kdy se dozvěděl, že je zapsán mezi závodníky, opět dokázal, jak skvělým hercem, i po letech "půstu", ještě pořád je. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Snímek je založený na skutečném příběhu Burta Munroa z 90. let minulého století, který si sám upravil starší motorku Indian. Ačkoli už měl po šedesátce, právě v tomto věku překonal se svým strojem nejvíce rekordů. Dokázal na něm jet až 190,07 míle za hodinu, což je oficiálně nevyšší dosažená rychlost na tomto typu motorky. V roce 2006 byl Munro uveden do Motocyklové síně slávy, a to mu lékař při narození předpověděl, že se nedožije druhých narozenin. (imro)
  • Životopisný film za 25 milionů amerických dolarů se dostal do amerických kin 3. února 2006 a po prvním víkendu promítání vydělal v limitovaném počtu kin 400 tisíc dolarů, což stačilo na 29. příčku. Celkový výdělek se pak vyšplhal na 5,1 milionu dolarů. (imro)
  • Když Burt Munro (Anthony Hopkins) objedná místo čaje Coca Colu, servírka mu ji doleje zhruba do čtvrtiny sklenice. V dalším záběru má ale Coly najednou více, přestože neupil. Potom je ve sklenici opět méně. (Chundys)

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama