Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela utrpení pro někoho, kdo od podprůměrného akčního snímku čeká alespoň nějakou tu akci. Ano, ta tu byla, jenže naprostou většinu děje naproti tomu zaplnilo nezáživné cestování hrdinů a jejich protějšků lesem z bodu A do bodu B, a to moc velká sranda nebyla. Mohlo z toho být takové napůl psychologické drama, kdyby Cusackovi scénář dovolil používat více jeho jazyk, než jen občasné tvrďácké pohledy střídané jiskřičkami v očích. Takto téměř všechny situace zachraňuje charismatický Morgan Freeman, který snad v žádném filmu nemůže být špatný. Jeho role inteligentního chlapíka, který poctivě plní veškerá svá předsevzetí a pracovní "úkoly" tak pro mne nakonec zůstane jediným výraznějším plusem jinak hrozného filmu. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Špatný, dobrý, já myslím že to úplně blbý není, zajímavej (však fakt hodně jednoduchej) děj mě vtáhnul do hry v prvních deseti minutách. To jde. Pak to už docela frčí, samozřejmě se musí přivřít obě oka..hodně přivřít obě oka, aby se divák neposral smíchy z těch maličkostí jako že však všici víme z kterejch.. Určitě polezu po takový skále v dešti a bez jištění, že jo, snad kdybych se chtěl zbavit syna? To by šlo, no atd, nemám teď sílu ty sračky teď vypisovat. Jenže, pak se to nějak celý převtělilo do totálního napínáku, masakr kde každej chce sejmout každýho a nikdo vlastně netuší před čím má zdrhat (to ví pouze zasvěcený divák) a ..jo a fakt je důležitý neřešit ty detily a píčoviny... a celý se to zamotává a já dostával jednu pecku a změnu za druhou..Na koho to střílí? Na mě..kdo to střílí? Přítel..spíš jen známý... Je to živý, vtipný, dramatický, super příroda,.... Prostě je to tak: Kdybych se chtěl někdy znova zabavit v rámci nelítostně nudnýho nedělního odpolka, tak si to s klidem ve vyhřátým pelechu a s dostatkem dobrot kolem sebe pustím zas a fakt vůůůbec toho nebudu litovat.. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní herci v nijak objevném či zapamatováníhodném filmu.Hlavní postava v podání Johna Cusacka se hodně nevěrohodně přerodí z obyčejného chlápka ze sousedství na nepřemožitelného a všehoschopného hrdinu,navíc se i pak objeví několik málo uvěřitelných činů a rozhodnutí všech zbylých zúčastněných a v neposlední řadě i zbytečně rozvinutá linie kolem agentů z Washingtonu,to vše ubližuje jinak veskrze průměrnému krimi/thrilleru,kde se moc překvapení divák nedočká a když přece jen nějaký ten dějový zvrat nastane,je brzy spolehlivě zneškodněn pomalým,ubíjejícím tempem a nulovou atmosférou,o nějakém napětí pak už nelze mluvit vůbec.Zkrátka,Kontrakt je takovou malou šedou filmovou myškou,která neublíží,ale ani v žádném případě nenadchne.Hodně slabé 3. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je velmi zajímavé, že pokaždé, když v USA uteče vězeň, utíká samozřejmě do lesa, kde čirou náhodou narazí na bývalého či současného policistu, který chce split svou povinnost, ale nejprve se musí prostřílet skrze další padouchy, kteří chtějí zabít našeho padoucha na útěku. Vážně, tento námět je tak tuctový, že si snad nešlo vybrat provařenější příběh. Docela mě zarazilo obsazení, protože i když se film hemží samými kvalitními herci, špatný scénář jim nedovolí udělat z nudného akčního béčka něco víc. Což je samozřejmě ohromná škoda, ulovit Morgana Freemana a přesto natočit tak špatné béčko, to mi moc hlava nebere. 4/10. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Od Kontraktu jsem očekával větší zábavu. Jediné, co mohu pochválit, je příroda. Horské prostředí vypadá krásně, ale to na dobrý film nestačí. Největší nedostatky vidím ve scénáři, jelikož chování postav je mnohdy nelogické a jejich pokusy o humorné průpovídky se míjí účinkem. Tohle téma, byť obehrané, šlo zpracovat mnohem líp. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama