Reklama

Reklama

Bludička

(seriál)
  • Velká Británie Willo the Wisp
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1981, 2 h 10 min (Minutáž: 5 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Každý kouzelný les je plný přátelství, nástrah, humoru i intrik. V tom našem vás budou provázet vypravěčka Bludička, boubelatá víla Mavis, její housenčí kamarádka Ágnes, kočka Elza, podivný kříženec psa a žížaly Moog, ptáček Twít a další. Srdce diváka si však nepochybně podmaní charisma zlé a ďábelské čarodějnice Edny Bedny v podobě televize, jíž nelze věřit ani sklo na obrazovce! DVD obsahuje prvních 13 dílů (1-13) tohoto kresleného seriálu z produkce britské BBC, jenž v žádném případě není určen jenom dětem. Přes zdánlivou pohádkovost a večerníčkový rozsah epizod je doslova nabit řízným anglickým humorem, přátelskou ironií a nejednou hláškou. O životaschopnosti díla svědčí též fakt, že zanechal nesmazatelné stopy v paměti celé generace dětí odchovaných Vegou a Magionem České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejčarovnějších kreslených seriálů co pamatuju. Co charakter, to neskutečný týpek, od víly Mavel, co pro svou tloušťku nemohla létat, až po dokonale ďábelskou televizi Ednu. Z některých magických kousků Zlé Edny mě jako malého až mrazilo. Mimochodem, v roce 2005 vyšla druhá řada ve které má Edna moderní, plochý širokoúhlý facelift se stereem, který ji podle mě na její ďábelskosti leccos ubírá. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgická -4* Pokud si dobře pamatuju (a komentáře ostatních mi to potvrdili), tak se tento seriál vysílal v Magionu i Veze. Mám na něj velmi dobré vzpomínky, protože se mi líbil ten podivuhodný les plný prapodivných figurek – bedna Edna, tlustá víla Mavis, housenka Agnes … a k tomu ten zlomyslný ironický humor, který se mnou jde po zbytek života ;-). Rozhodně i dabing Oldřicha Kaisera byl nezapomenutelný a bohužel se moc dílů s ním nedochovalo a bez něj to už není ono. Myslím, že tyhle krátké příběhy by mohli potěšit i současné děti, tak to zkuste. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

Reklama

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Vzdycky si nostalgicky vzpomenu na mladi, na Vegu a Magion. Edna mne proste v pameti uz zustane az do hrobu. Je to navic hezky nadabovane. Musim volit za 5 =) . Myslim, ze bych u toho opet vydrzel, kdyby to nekde davali. Prirovnal bych to asi k lovci Pampalinimu, ktereho jsem nedavno nekde videl a taky jsem se u toho moc pobavil. Nicmene Bludicka se mi libi jeste o chlup vice, protoze Olda Kaiseru to namluvil proste skvele. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úžasný britský humor, který lépe než v českém dabingu Kaisera nebo Juřičky (ten Kaiserův se v ČT nedochoval), vyzní v originále birtského herce Kennetha Williamse. Podle něho mimochodem je postava bludičky nakreslena. Jeho aristokratický přednes je ještě více v rozporu s těmi šílenostmi, co se dějí v každém příběhu a komičnost je tak o hodně posílena. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Samotný seriál je za čtyři hvězdy, ale tu pátou mu lehce zařídil dabing Oldy Kaisera. Zlá televize Edna vždycky patřila k mým idolům a patřit k nim bude dál. Bludičky je třeba si vážit i proto, že pochází z časů, kdy pohádky nebyly určené jen dětem, ale to svoje (a někdy i mnohem víc) si v nich našli i dospělí. Kdo by nááhodou nevěděl, o co jde (a chtěl si tak pěkně nostalgicky zavzpomínat, jako já teď), tak: http://www.youtube.com/watch?v=pdxIJ3YqkJY ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Druhou sérii režírovala v roce 2005 dcera Niskyho Sparga, Bobbie Spargo pod hlavičkou Elephant Production. (Elisebah)
  • Televizní premiéru ve Velké Británii sledovalo přes 9 miliónů diváků. (Elisebah)
  • Nick Spargo se Bludičkou vrátil ke svým začátkům, protože Bludičku používal jako hlavní postavu svých reklam pro British Gas už počátkem 70. let. (Elisebah)

Reklama

Reklama