Producent "béčkových" filmů Lloyd A. Simandl přenesl výrobu do Čech, kde je levnější. V jednom ze snímků zde natočených zápolí statečný policista s bandity, kteří obsadili útulný horský hotýlek, ale aby ohrožení nebylo málo, režisér nechává spadnout ještě lavinu, která budovu zavalí. Hrdina má plné ruce práce, aby zachránil své bližní. (oficiální text distributora)
choze
odpad!Typické akční céčko Simandlovy produkce. Scénář kombinující SMRTONOSNOU ZBRAŇ (sebedestruktivní polda s vlasy po ramena a postarším černošským parťákem, který přišel o rodinu), SMRTONOSNOU PAST (přesilovka s teroristy v uzavřeném prostoru) a o rok staršího CLIFFHANGERA (horské prostředí, konkrétně stejně jako v Cliffhangerovi Skalisté hory) působí dojmem, že ho spíchl dvanáctiletý kluk, a strnulá režie (která si neodpustila ani tak debilní klišé jako sépiový flashback) jen podtrhuje lacinou, tmavě nasvícenou ateliérovou výpravu, charakteristický to look Simandlových filmů. Obzvlášť SMRTONOSNÁ PAST byla vykradena důkladně, nechybí ani to, že padouch hrdinovi vyhrožuje zastřelením nevinného rukojmího pokud se nevzdá, ani to že si přivolané bezpečnostní složky spletou hrdinu s teroristy a střílí po něm (na což reaguje willisovským povzdechnutím: "JÁ JSEM NA VAŠÍ STRANĚ, VY IDIOTI!") a ani moment, kdy padouch odhalí hrdinovy příbuzné mezi rukojmími a začne je ohrožovat. Není tu ani náznak napětí, akce je céčková a krajně neuspokojivá (pokud nejste zatížení na vybuchující miniatury) a až na dvoje odhalené kozy tu nenajdete žádnou erotiku. Céčková akční hvězda Thomas Ian Griffith je sice relativně hezkej a sympatickej chlap, ale je nevýraznej až to bolí a proč do toho šla Nastassja (která si tu moc nezahraje), která ve stejném roce natočila slušné NEBEZPEČNÉ PÁDY s Charlie Sheenem, that´s beyond me. Absolutně o ničem.(21.4.2006)
vegetol.mp
Řemeslně rutinní, průměrně zábavné, dobře obsazené a zoufale neoriginální.(13.1.2010)