Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

phoebess 

všechny recenze uživatele

naprosto dokonalá zábava, kterou vás doprovází taťka v baretu a jeho přerostlé děcko (později doplnění ještě o nějakou tu mladší generaci bořičů) - kdo zná, vím o kom mluvím... naprostá šílená zábava, nevím, jestli se to dá i nazvat vědou, spíš ne... prostě výbuchy a střelené mýty, myslím, že nejvíc jsem se zatím bavila, když se snažili utéct z vězení za pomocí salsy, či co to bylo za omáčku, nebo když se snažili zapálit loď pomocí fůry zrcadel... moc doporučuju na zkouknutí na discovery, nemají prostě chybu:-) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čím viac to pozerám, tým je to zábavnejšie. Ako je možné rozštiepenie šípu Robina Hooda, raketa na salámový pohon, zničenie vrtuľníka poštovou známkou, výbuch koly a podobné perly sa inde nedajú vidieť. Fyzika a chémia sa dá podať aj veľmi zábavnou formou a žáner dokumentárna komédia je netradičný, ale presne vystihuje podstatu seriálu. Jedna hviezda naviac za množstvo námahy a rizika, ktoré si s pokusmi dvaja kutilovia dávajú. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Adam a Jamie sú mi tak nesympatickou dvojicou,že sú mi až sympatickí.Toto je pre mňa prekvapivé precitnutie.Niektoré pokusy zaujímavé menej,iné zase viac,ale to nemení na fakte,že sú poučným,zábavným relaxom,pri ktorom nemusíte veľmi rozmýšľať.Po náročnom dni príjemná oddychovka.A P.S.milí užívateľ Gilmour93,ak si lepší,čo keby si tam skočil s nimi,hm?! ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Co se týká zábavnosti a plynulosti pořadu, neměl bych výtky. Ale způsob, jakým pánové testují a vyhodnocují mnohé mýty, je k pousmání. Je mi jasné, že to má hrát do karet právě větší přístupnosti a sledovanosti, ale zároveň se tím mnohé díly až příliš shazují po vědecké stránce, na kterou se snaží ve vší vážnosti apelovat. Mnohé mýty ověřování evidentně ani nepotřebují, je fyzikálně evidentní, že jsou to mýty. U mnohých mýtů si pánové přizpůsobí podmínky a proměnné tak, že testování původního mýtu se stane irelevantním. No ale co, celkově se seriál vratce drží na hranici mezi zábavností a vážností a zpravidla dynamicky odsejpá. Takže 3*. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Na tomhle "dokumentu" je uzasne to, ze se clovek dozvi, co nikdy v zadne encyklopedii nenajde. A navic v pomerne zabavne forme. Dokonalost to ale neni, obcas resi blbosti, ktere jsou predem jasne, a obcas to resi spatne. Napriklad me osobne bouchlo CDcko v mechanice, tak mi tezko nekdo dokaze, ze to neni mozne. Panove zapominaji na vadu a unavu materialu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • V niektorých štátoch sa v dabingu upravujú jednotky miery či váhy (stopy, libry, palce) a podobne na metrický systém, aby mal divák lepšiu predstavu. (Greenpeacak)
  • Originálny koncept vyšiel z hlavy austrálskeho spisovateľa a producenta Petera Reesa v roku 2002. Jeho nápad však Discovery odmietol s odôvodnením, že na niečom podobnom už pracujú. (Greenpeacak)
  • Hlavný predstavitelia Hyneman a Savage chodia často po amerických školách, kde rozprávajú o svojich pokusoch miestnym študentom. Zároveň nikdy nezabudnú upozorniť na nebezpečenstvo a vystríhať ich pred tým, aby podobné veci neskúšali doma. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama