O Kubovi a Stázině (TV seriál)

Animovaný / Pohádka

Československo, 1988, 13x9 min

Karel Trlica

Kuba jeho nastávající nevěsta Stázina, švec Kocmar, vodník Čepeček a Česílko, víla Andulka, nebo zlý vodník Kebule, to byli IMHO-LOL postavy mého mládí:-)) Podle mého názoru je tento večerníčkový seriál přeci jen o kapánek horší než později slavná celovečerní zfilmovaná verze ale každému podle jeho gusta..(3.9.2007)

Jeden z mých nejoblíbenějšách večerníčků. "Každá voda ale nakonec steče dolů a Stázina se dostane Kubovi za ženu".(9.4.2009)

Až na vyzrazení konce v každém s dílů, patřil tenhle večerníček k mým oblíbeným, už jen tím, že se jako jeden z mála držel jednoho příběhu. Kdybych před tím neznal knížku, kterou jsem četl snad dvacetkrát, hodnotil bych určitě výše. I když s trochu pozměněnou animací, zachovalo filmové zpracování hodně z jejího kouzla.(8.2.2008)

• Gimp

Dost nuda, je to ošklivě nakreslené a ty postavy jsou všechny tak nějak podivně nesympatické. E!E(9.7.2005)

Tak tohle je večerníček s největším spoilerem na konci každého dílu. :-D(10.9.2007)

V celovečerní verzi to mám radši.(23.9.2009)

75%(22.6.2007)

Víte co se mi nedávno přihodilo? Ptám se mladé, dospívající holky. "Znáš Kubu a Stázinu?" Víte co mi odpověděla? "O čem to mluvíš?":) Proto doporučuji televizním stanicím, aby začaly tento skvělý, pohádkový seriál reprízovat, aby se pokochaly i malé děti, včetně jejich starších sourozenců:)(9.1.2012)

Nejlepší večerníček.(5.3.2009)

Pěkně udělaný večerníček pro dětičky na dobrou noc. Mě osobně se velmi líbil. Poutavý příběh a zajímavé postavičky (vodníci). Nezapomenutelná především "bitva" na kopci. :-)(26.6.2008)

Spousty večerníčků se mi líbilo o hodně víc. Tenkrát jsem si ještě na kritika nehrál :-), ale hádám, že mi asi moc nesedla animace...(11.10.2009)

Tento večerníček měl to správné skryté sexuální napětí. Česílko je prý takový zelený úchyláček!(17.1.2010)

klasicky cesky vercernicek... jeden z nejlepsich....(7.2.2008)

• Morloth

"Každá voda nakonec steče dolů a Stázina se..." Snad nic z večerníčkové produkce mne tak moc neprudilo... :) Oslovily mne jiné kousky.(17.4.2008)

Poctivý večerníček :-)(17.4.2008)

Opět jeden z mých nejoblíbenějších Večerníčků, na které se ráda podívám i dnes. Nikdy jsem neměla ráda zakrslého Kolomajznu a až do konce jsem fandila švihákovi Kubovi.(23.2.2008)

Míval jsem trošku depky z tý animace, ale jinak dost prima, takovej večerníčkovej thriller.(18.10.2008)

Po Krakonošovi můj nejmilejší večerníček.(24.12.2008)

Jeden z těch starých, klasických, pěkně ztvárněných večerníčků, které se už v dnešní době moc netočí(18.8.2008)

Kvalitní večerníček, především ten seriálový, mluvený jediným vypravěčským hlasem - celovečerní s hereckým obsazením (byť více než kvalitním) ztrácí na působivosti. - Milovníky mluveného slova upozorňuji na rozhlasovou, "hajajovou" verzi pravděpodobně z roku 1977, v níž prvních deset dílů namluvil Karel Höger (jde tedy o jednu z posledních jeho prací pro rozhlas) a dalších dvanáct Luděk Munzar. Je více než pravděpodobné, že Höger během natáčení zemřel.(4.8.2008)