Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová verze večerníčku O Kubovi a Stázině na motivy knihy Václava Čtvrtka. Pohádkové vyprávění o jičínském ševcovském tovaryši Kubovi, který musel na vojnu až do Vídně, domýšlivém knížecím správci Kolomajzníkovi, vodnících, samotném císaři pánovi a Stázině, které tolik slušela červená sukně. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

duklak2 

všechny recenze uživatele

V mém dětství nejoblíbenější večerníček. Je to neuvěřitelné, co animovaného se před více než dvaceti lety dokázalo natočit. Obsahuje dokonce i zábavné prvky, které zaujmou i úplně malé děti. Což je fantastické. Tato pohádka nikdy nezklame. Už asi pět let jsem ji neviděl. Chybí mi. Zařadil bych ji jednou do hlavního vysílacího času, ať všichni vidí, zač je toho loket:-) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický jinoch Kebule je prototypem řádného, snaživého občana, který má svůj cíl a jde za ním se silou i fištrónem správného živnostníka. Plány mu však maří jakýsi baťovský zaměstnanec, který uvěřil štvavým pamfletům nějakého Marxe a dovoluje si otevřeně naznačovat, že je snad stejně kvalitní jedinec jako my, městská buržoazie, či snad s námi spřízněná velkostatkářská klika. Tato odborářská agitka ani omylem nepatří před zrak našich potomků, ne ne ne! Této nehoráznosti se sice dá přiznat snaha o potírání feudálního živlu, ztvárněného retardovaným císařpánem, v zašlých pořádcích přebývajícím knížetem a především onou tupou hnidou, správcem Kolomajznou, tedy šlechtickým podržtaškou, který vysává z nebohých podnikatelů řádně nabyté zdroje a blokuje zavádění volného trhu. I náš praotec Adam Smith by blil nad takovým paznechtem. Ovšem tato bohulibá část díla nemůže převážit onen nechutný, plebejský, rovnostářský podtext. Pro naše blahoslavené potomky doporučuji četbu děl Andrewa Carnegieho, popř. studium manuálů her v golf či v tenis. No a panchartům oněch knechtů, které živíme i přes jejich mizerné pracovní výkony, doporučuji zvýšit počet denně odmakaných hodin na dvacet, aby neměli na podobné krávoviny čas! ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená animovaná pohádka, která neztrácí nic ze svého původního kouzla. Je stále tak naivní, jako humorná. Dodnes se u ní nasměji a vždy si při jejím sledování připadám o deset let mladší. Škoda, že podobné kvalitativní počiny v animovaném filmu už dnes vznikají jako šafránu. 80% ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbilo. Fandil jsem teda hlavně těm vodníkům.. Jediný, co mám za zlý, byly kecy o tý vodě, která steče dolů o Stázině, když to zrovna bylo v nejlepším a člověk čekal všechno možný, jenom ne konec, který byl ohlašován tímhle moudrem, což měl být zřejmě uklidňovací prvek, že zatím to není oukej, ale nebojte se děti, všechno bude fajn. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Pohádka kultovní hlavně pro Jičíňáky. Ti dobře vědí že princip kterým vodníci pomohou ševcům je v reálu nemožný, neboť stavidlo rybníka Kníže je níže než sedlo mezi kopci Čeřov a Zebín, tudíž jeho zvednutím by došlo k vytopení města Jičína, a že rybníky u Jinolic napájí potok Javornice, který po vtoku do Libuňky končí v Jizeře, voda by tedy odtekla na opačnou stranu. Tohle ale děti a přespolní nemusí řešit, mohou se nechat zcela unést hezkou pohádkou, ať už rozstříhanou pro Večerníček, nebo v celovečerním vydání. Protože jsem od Jičína, přidávám hvězdu navíc. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama