ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 18.5.1985 - Slovenská televízna klasika pre mládež. Inšpirované románmi Julesa Vernea. (4.8.2008)(4.8.2008)

Skupina dětí a jejich dobrodružství na ostrově. Soused Mičík a čerstvě dovezené mléko, usvědčující ho ze lži. Malá vodní elektrárna, občas poněkud hororová atmosféra.(23.12.2009)

kvalitný slovenský dobrodružný seriál. mohli by ho opäť niekedy zreprízovať.(28.1.2009)

Tak toto som pozeral ako malý chlapec, a teraz po toľkých rokoch si to znovu rád pozriem. Kedysi som sa pri tom aj trochu bál, malo to tú správnu atmosféru. Skrátka naše seriály 80 tych rokov mali svoju kvalitu. Slabšie herecké výkony nahrádza pohodová hudba.(28.8.2009)

Napínavé, poučné, zábavné. Takto by mali vyzerať seriály pre deti a mládež. Dnes to už však nikto nedokáže natočiť.(14.2.2012)

Neprávem pozapomenutý slovenský seriál. Jako kluk jsem jím byl uchvácen, což je pro dětský seriál dobrá vizitka.(1.5.2010)

Spomínam si na tento seriál len matne, ale v pamäti ho mám uložený, ako pomerne solídne dobrodružsvo. No a keďže to bolo natočené na motívy verneových románov, tak som to musel povinne vidieť. Podľa mojej mienky sa to podarilo a ak by to náhodou vysielali znova, tak si to určite pozriem.(19.1.2011)

Klasický seriál osmdesátých let na dobré úrovni. Pro současné puberťáky to asi nic moc nebude, protože je to seriál inteligentní a nepotřebuje, aby v něm létaly vzduchem různé auta, domy a lidské vnitřnosti, nejsou v něm ani žádné uchylárny apod. Prostě je to seriál pro děti, který má inteligenci.(26.11.2011)

Hudba: Láďa Štaidl... Z pradávných dob, kdy jsem byl mlád, mám jen možná zkreslené, nicméně parádní vzpomínky!!!(5.4.2012)