Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Být to normální hraný film, asi bych tomu dal odpad! Vážně, tolik klišé a patosu v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. Už ten základní nápad - dva válčící rody, král jednoho umírá, pověří syna, ale tomu plány překazí láska.. No znáte to. Strings z podprůměru vytahuje jeden jediný, o to však geniálnější nápad, postavit celý příběh na šňůrkách, kterými jsou loutky ovládány. S tím souvisí i spousta pěkných scén. Přesto si myslím, že se měli tvůrci pustit spíš do komedie. Tohle je vyloženě promarněná příležitost. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No musím konstatovat, že sem byl silně zklamán. Silnej příběh sem nečekal, a ani se mi ho nedostalo, ale aspoň sem doufal, že omáčka okolo bude aspoň trochu osolená... Nebyla :( Filmeček je to hodně naivňoučkej, postavy naprosto samoúčelné (a někdy i docela zaměnitelné - jmény i vzhledem) Čekal sem něco, co bylo na plakátě, támhle nahoře vlevo vedle názvu filmu - Temné ale efektní fantasy. A to se mi bohužel opravdu nedostalo. Najde se tu několik opravdu krásných scén (u mě vede ten záběr, jak otroci táhnou po poušti velikej těžkej vůz), ale na všech se podílel počítač, což je u fimu, jehož hlavním tahákem jsou loutky, docela škoda. Myslím, že daná látka se dala zpracovat opravdu mnohem lépe, a musím kajícně přiznat, že Team America vede. (počítám ovšem loutkové filmy i s těmi provázky, jinak Mrtvá nevěsta a Wallace s Gromitem RULEZZ).. Originalita ovšem srší z každého záběru a proto nakonec aspoň ty 3 hvězdičky. A pták OLA je naprosto geiální!! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Strings potešia osobitosťou imaginárneho sveta. Bábky vnímajú svoje "struny" ako spojku s niečím čo je nad nimi, čo im dáva život. Samovraždou je prerezanie si vlastných strún, zabitím ich prerezanie protivníkovi. Toto umožňuje filmu vyjadrovať krásne existenciálne paralely s životom človeka. Snímka je zasadená do pôsobivého, výpravného fantasy dizajnu v štýle Pána prsteňov, čerpá zo sofistikovanej kamery, a je podfarbená krásnou symfonickou hudbou. Ale je tu jedno veľké ALE - samotný príbeh je tak prostučký a klišovitý, že sotva osloví niekoho iného, než len deti. A tie sa zasa nebudú toľko prežívať všetku tú krásu, do ktorej je zabalený. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niečo dreveného je v štáte dánskom!... ;-) Nesmierne zaujímavý, pochmúrny, dospelý a veľmi originálny film. Výhrady niektorých užívateľov ohľadom "otrepanosti" príbehu nechápem. Keď má niečo klasickú dejovú kompozíciu, ešte to nemožno nazvať otrepaným. A Strings ako kombinácia shakespearovského intrigovania a klasickej hrdinskej fantasy majú niečo do seba. A možno aj niečo viac. Navyše ten svet, v ktorom si bábky uvedomujú svoju bábkovosť, je prosto úžasný. Pre mňa jeden z najzaujímavejších filmových zážitkov poslednej doby, hoci netvrdím, že ľahko stráviteľný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdyby tomu příběhu a zápletce věnovali alespoň čtvrtinu toho, co loutkám a kulisám, tolik bych se neostýchal tam tu čtvrtou hvězdu přihodit a možná bych to přeplácl i tou pátou. Z ohledu "výpravy a masek" výborná až úchvatná práce, velmi potěšilo i zapojení loutkových negativ (ty věčné špagáty) do universa příběhu, proč jen to ale bylo tak kýčovité, prosté a milionkrát přežvýkané? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)

Reklama

Reklama