Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Štědrý večer v klubu Styxx v Paříži potká Bart a jeho dva šupáčtí kamarádíčci barmanku Yasmine a kostymérku Eve. Po hádce v nočním klubu pozve Eve skupinku výtečníků k sobě domů na venkov. Před cílem však narazí na stádo koz vedené výstředním pastevcem a uctívačem ďábla Josephem (Vincent Cassel). Ten jim během Štědrého večera odhalí svůj skutečný záměr, při kterém poteče krev… Hlavní roli v tomto drsném hororu si zahrál Vincent Cassel, manžel Moniky Belucci a především francouzský herec známý z filmů Purpurové řeky a Dannyho parťáci 3. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl posledně film s Vincentem (Jeho veličenstvo Minor), hrál tam kentaura a souložil s cipřišem či co to bylo za středomořskou dřevinu... Říkal jsem si, že to je asi už maximum ulílosti a i když jsem si cenil jeho odvahy ,,jít'' opravdu do všeho, bylo mi trochu líto, že se tenhle herec nevěnuje lepším kouskům. Je to totiž pan herec. Po Satanovi jsem zjistil, že nikdy neříkej nikdy a Vincent zase překvapil. Začínám mít podezření, že ho prostě klasika nebaví a rád si odskakuje do ulítlých rolí ulítlých filmů. Asi podobně jako se Madsen rád vyskytuje v nejšílenějších béčkách. Prostě ho to baví. Začínám si být jistý že s Vincentem to tak je. Ti, co mají hodně pod kapotou prostě potřebují ten maximální výkon vydat a to jakkoliv - tak proč né jako kentaur nebo podivný vesničan Josef. Mně osobně Satan zaujal spíše touto úvahou o Casselovi a pak snad ještě Josefovou vnadnou neteří. Jinak ničím. Do filmu jsem šel jednak kvůli Vincentovi a i proto, že mám filmy s pánem temnot celkem rád a je jedno jestli v tom hraje Heřmánek nebo Al Pacino :-) . U Satana jsem se nebál ani sekundu a všechny ty lekačky tu už dávno byly. Navíc já osobně loutky nepovažuji za nic hrůzostrašného a to ani když rozmontované vysí na půdě. Jediné zajímavé bylo prostředí opuštěné usedlosti a také sesbíraná partička samých divných typů co se kolem usedlosti pohybovala. Jsem opravdu zvědav čím mě Vincent ještě překvapí ! Tohle bylo u mně ale jen za jedno kopyto. * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vincek Cassel zřejmě neodolal možnosti zahrát si nejen odpudivého burana, ale také jeho extrémně odpudivou těhotnou ženu. On se možná při natáčení dobře bavil, ale já jsem při sledování "Satana" vyloženě trpěla, skoro bych se radši dívala na poslanecké interpelace. Parta francouzských fracků v multikulturně korektním složení (bílý kokot, černý kokot, žlutý kokot, bílá pizda, indická pizda a pes) při výletu na venkov podnikla drtivý útok na mé nervy a já si celou dobu úpěnlivě přála, aby už, kurvadrát, ten vidlák Pepík ušoustal otravnou juvenilní verbež k smrti nebo je zprovodil z obrazovky libovolným nehezkým způsobem, hlavně co nejdřív! Když konečně v závěru vypuklo očekávané násilí, nepochopila jsem co se děje, proč se to děje, komu se vlastně co stalo a jestli to mělo nějakou pointu...? Televizi jsem vypínala abnormálně nasraná a znechucená. Jestli tohle byly emoce, které "Satan" zamýšlel vyvolat, pak by si zasloužil plnou palbu hvězdiček, nicméně já dám jednu poblinkanou za hnusný psychopatický živel v podání Cassela (ovšem na rovinu, Vincku, spíše než herectví to bylo pitvoření). A u takové 3,14čoviny jak na potvoru neusnu:-( 20% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Co je to za bordel ??" - "To je jen sen !!" A nebo není ?? ;) Přiznám se, že jsem Satana režiséra Kima Chapirona docenil a zároveň plně pochopil až při druhé projekci, přičemž si rozhodně nemyslím, že by šlo o zrovna extra výjimečný hororový kousek, nicméně díky několika důležitým aspektům, tedyvlastně díky jednomu zcela fatálnímu, kterým není nikdo jiný než Vincent Cassel, se této definici alespoň hodně silně přibližuje !! Příběh v celkovém kontextu působí opravdu velmi zmateně, dlouho si jeden není příliš jistý, co si má myslet, navíc to skvostné finální rozuzlení naprosto rozmetá převážnou většinu divákova předchozího pohledu na film !! Máme tu partičku dost nesympatických hrdinů, kteří se po menší kalbě společně vydávají na venkovskou usedlost rodičů Eve, jedné z dívek, kde se atmosféra velmi rychle dík místním buranům mění v dost fyzicky nepříjemnou a znepokojivou, vše je navíc ještě posíleno osobou Josepha v podání bezkonkurenčního Vincenta Cassela, který podává coby démonický vidlák jeden z nejpozoruhodnějších hereckých výkonů svojí kariéry, zde si naplno uvědomíte, jaký je Cassel vlastně skvělý herec a dokonalý chameleon, rozdíl mezi jeho postavou charismatického elegána v Dannyho parťácích 3 a tou, kterou předvádí zde, snad ani nemůže být markantnější !! Zásadní potíž cítím ve skutečnosti, jak moc působí všichni mládežníci coby postavy hlavních kladných hrdinů nesympaticky, a tak si divák sympatie může vytvořit paradoxně pouze ke Casselovu padouchovi, navíc ani to očekávané vyvražďování se vlastně příliš nekoná, což Satanovi dost podráží nohy.. Nicméně nejen dík absenci vražd nelze Le Sheitan logicky zařadit ani mezi Hixploitation, jde spíš o neskutečně bizarní mix hororových subžánrů s podtextem spalujícího erotického dusna a jasnou ryze francouzskou filmovou krví v žilách, podobných nezařaditelných záležitostí opravdu mnoho neuvidíte čemuž silně napomáhá i podivný psychedelický soundtrack Nguyen Lê !! Připočteme-li i velmi dobrou kameru Alexe Lamarquea, známého zejména neméně bizarním pokračováním Purpurových řek, a fakt, že těhotnou Marii si zahrál, teď se držte, rovněž Vincent Cassel, alespoň tedy ten obličej je jeho, pak nám jako výsledek jednoduchých diváckých počtů vychází jeden z nejosobitějších a nejšílenějších žánrových počinů posledních let, který by si fanoušek hororu i Vincenta Cassela rozhodně neměl nechat ujít !! ()

DanteZ 

všechny recenze uživatele

Hutná dávka perverze bez hlavy a paty s nechutným vidláckým obsazením v čele s geniálně odporným Casselem, jehož ksicht ještě nějakou dobu nedostanu z hlavy. Nedává to smysl, což vytváří až skoro paranoidní feel, který hrozně vyjebává s divákem a nenabízí žádnou odpověď. Na mě to fungovalo. Navíc to díky krátké stopáži nemá skoro žádná hluchá místa. 3.5* ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Nářez, jedním slovem... Totální úchyl Vincent Cassel, to je prostě takovej úchyl, sám vypadá jak ten jeho vopelichanej kozel, lítá tam celej film ve faldovkách a dvou svetrch, špinavej vod hoven a hlíny zasedne i k štědrovečerní tabuli na který servíruje toho svýho kozla...no síla...a ten ksicht hnusnej, fujtajksl himlhergot šůviks kurev tisíc! Sakra, ten chlap umí zahrát skrytý úchyláka jako de Reise v Johance i megaúchyla jako tady toho kozíhoführera. Krev teče, oči se loupou... Nebo ta parta šerednejch pubescentů z vokolí...jeden mi navíc strašně připomínal jednoho známýho člověka z mýho oboru:D:D:Dto nic, to si dělám, jakože jen já se směju tomu vtipu. Hm, koukám že ani muj komentář nebude moc souvislej. Fakt ta parta hnusáků byla jak ztělesnění hroznýho snu, návrat do středověku mezi nemytý lidský prasata, jako když si Bonifác spletl pana Gulárda s Žakujem....opravdu něco strašnýho. Ano, myslím, že jak napovídá oficiální text distributora, tak pastevec Jozef je opravdu excentrický. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Několik vteřin po začátku závěrečných titulků je podprahově umístěný pornografický obrázek.. (Caelos)

Reklama

Reklama