Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

heyda 

všechny recenze uživatele

Film, který hledí na krásu asi tak jako český bulvár (krása = hezký obličej, dlouhý vlasy, velký prsa a dokonalý zadek), mě teda příliš neoslovuje. Nechápu tak vysoké hodnocení. To, že je film zpracován velmi originálně z něho ještě automaticky nedělá super zábavu. 1 hvězda za hudbu, 1 hvězda za sympatickou Emilii Fox. That´s all... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vizuálne originálny, nápaditý a zaujímavý snímok, ktorý je obsadený radom zaujímavých postáv. Na film sa pekne pozerá (obzvlášť mužskému obecenstvu) ale napriek tomu mi v ňom niečo chýbalo. Ale aj tak nevšedný zážitok. Filmu síce chýba humor a neradil by som ho teda medzi komédie ani omylom, ale čo mu nechýba je romantika a také ľahké erotično. Vo filme sú reálne zážitky prestrihávané s retro spomienkami, čo sa mi páčilo. Film má však aj miesta, ktoré nielen že nudia ale aj dosť hnevajú, napríklad futbalový zápas bol úplne od veci a vôbec mi to tam nesedelo. Inak to ale ušlo. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Som nadšený a Seana Ellisa zodpovedného za produkciu, scenár aj réžiu budem asi sledovať pozornejšie. Som nadšený v podstate jednoduchým ale nesmierne inteligentným scenárom, ktorý síce mixuje staré známe ingrediencie, ale robí to s nesmiernou ľahkosťou, originalitou a humorom. Ellis ako režisér prejavil dávku silného estetického cítenia a niektoré finesy boli nádherné...Jeden z tých malých skromných filmov, ktoré vedia prekvapiť, rozosmiať a rozcítiť. Jeden z tých filmov, ktoré nie sú dokonalé, ale ktoré sa vedia stať "srdcovou záležitosťou"..Bravo! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný snímek z britských ostrovů, co si milerád pohrává se svou formou. Hlavní hrdina Ben je nadaným malířem, který zrovna přišel o přítelkyni. Rozchodem způsobenou insomnii řeší nočními směnami v supermarketu. V něm se setkává s prapodivnými lidmi nejen z personálu, ale i z řad zákazníků, i zde popouští uzdu své fantazie a fascinací krásy ženského těla. Nespavosti ho zbaví až blonďatá pokladní, zatímco poetická kamera snově krouží mezi regály a zavádí nás za tónů přesně střižené hudby do myšlenek bujarého dospívání, do myšlenek, kde zaplane touha po neprošlapaných pěšinách. Roztomilá komedie těží z brilantního scénáře, úspěšně se jí daří nořit (místy silou tunového magnetu) do nitra divákovi duše. Skvostné dialogy a nevtíravý humor patří mezi jeho podstatné ingredience, poctivě doplněn notnou porcí mladistvé deziluze. Nevšední zážitek nemalých kvalit, které neumíte příliš popsat!! 80%. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Lidé stráví spánkem až třetinu života (já možná i víc), což je docela dost, ale na druhou stranu je to nejlepší způsob, jak si dobít baterky. A tak musí být určitě nepříjemné trpět nespavostí. Převalovat se na posteli sem a tam. V noci bloudit prázdným městem, nebo vzít brigádu v místním supermarketu, kde se to podivnými lidmi, na kterých se asi také podepsal nedostatek spánku, hemží. Hned na úvod musím říct, že jsem od snímku který, už obalem láká na kozy, vůbec nic nečekal a možná právě proto jsem toho tolik dostal. Tohle zamyšlení se nad časem a krásou ženského těla mi naprosto sedlo do nálady i vkusu a tak jsem se skvěle bavil u krásného scénáře. Nechal se dojímat skvělými záběry při efektním zastavování času, protože tenhle snímek je skvělý jak po technické stránce tak po té vypravěčské, kdy má vtip, skvělou romantickou linku a hlavně má co říct. Atmosférou mi to trošičku připomínalo Nauku o snech. Filmu, který mě naplnil energií a optimismem, nemůžu dát jiné hodnocení a až budu jednou mít hodně špatnou náladu, tak už vím po jakém filmu sáhnout. ,,Nechceš zajít do mýho pokoje? Dáme si popcorn a sex."- ,,Ne." -,,Co? Ty nemáš ráda popcorn?" ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Záběr, kdy Ben (Sean Biggerstaff) telefonuje a následně klesá na postel, byla natočena za použití pohyblivých kulis a pohybujícího se kameramana. Postel byla připevněna ke zdi ve vertikální poloze. (ynot)
  • Ve scéně, kdy je Sean (Shaun Evans) v koupelně a drží v jedné ruce časopis, lez spatřit u zrcadla krémy a kromě jiného i zubní kartáček. Poté, co položí časopis, tam vše zůstane, jen zubní kartáč zmizí. (dan.pacino)
  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)

Reklama

Reklama