foto

Emilia Fox

  • nar. 31.7.1974 (44 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Emilia Lydia Rose Fox se narodila v anglické metropoli Londýně. Její rodiče - otec Edward i matka Joanna jsou oba herci. Emilia má bratra Eddieho a nevlastní sestru Lucy. Studovala na univerzitě v Oxfordu, v době studií chodila s Orlandem Wellsem.

V roce 1995 se poprvé objevila na filmovém plátně - společně se svojí matkou si zahrála v seriálu PÝCHA A PŘEDSUDEK z roku 1995, kde Emilia ztvárnila roli Georgiany Darcyové, sestry Colina Firtha. V roce 1997 hrála roli druhé paní de Winterové, která podezírá svého manžela Maxima (Charles Dance) z vraždy jeho bývalé ženy Rebeccy v mysteriózním dramatu MRTVÁ A ŽIVÁ. Zajímavostí je, že její matka Joanna hrála stejnou roli ve verzi tohoto snímku z roku 1978. Ve filmu DAVID COPPERFIELD z roku 1999 ztvárnila Claru Copperfieldovou. V roce 2002 Emilia zazářila v roli Doroty ve válečném hudebním dramatu PIANISTA. Za tuto roli byla na polském filmovém festivalu nominována na cenu Eagle pro nejlepší herečku. O rok později se Emilia objevila na filmovém plátně také společně se svým otcem a to v roli Fay v romantickém komediálním dramatu THE REPUBLIC OF LOVE, kde hrála – jak jinak – jeho dceru. Ve stejném roce si Emilia zahrála také Jane Seymourovou ve filmu HENRY VIII a ve filmu HELEN OF TROY z roku 2003 si zahrála trojskou princeznu Cassandru. V roce 2006 se blýskla v hlavní ženské roli romantického komediálního dramatu CASHBACK, ve které hraje mladou ženu Suzy, se kterou se rozešel přítel, a aby zahnala chmury, najde si práci pokladního na nočních směnách v supermarketu. Diváci si ji budou pamatovat určitě také jako doktorku Nikki Alexandrovou ze seriálu TICHÝ SVĚDEK. V současné době se připravuje film DORIAN GRAY, ve kterém Emilia hraje roli lady Victorie Wottonové.

V roce 2000 byla krátce zasnoubená s Vicem Reevesem, se kterým se seznámila, když společně natáčeli snímek RANDALL A HOPKIRK (DECEASED) – Emilia v tomto seriálu ztělesnila roli Jeannie. V roce 2003 se poprvé setkala se svým budoucím manželem Jaredem Harrisem. Seznámili se, když společně účinkovali v divadelním představení „Les Lisisons Dangereuses“. Emilia se za Jareda v červenci roku 2005 provdala, ale pár v roce 2008 oznámil, že se rozchází a v současné době jsou manželé v rozvodovém řízení. Emilia mluví plynně německy a francouzsky. V roce 2001 se vzdala pití a o rok později přestala i kouřit. Ve volném čase hraje na cello a na piano.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Maminčin seznam
The Carer
2014 Retrospective
2013 Naše noviny slouží dvakrát (TV film)
2012 Suspension of Disbelief
2011 A Thousand Kisses Deep
2010 Ways to Live Forever
2009 Dorian Gray
2008 Spalující vášeň (TV film)
Temné vzpomínky
2007 Baletní střevíčky (TV film)
2006 Cashback
Keeping Mum: Deleted Scenes
Keeping Mum: Funnies
Na počátku jsme si rovni (TV film)
Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku (TV film)
Zachraňte Jimmyho
2005 Selected Shorts #2: European Award Winners
Things to Do Before You're 30
Tygr a sníh
Univerzální uklízečka
2004 Cabbages & Queens
Cashback
Spiknutí střelného prachu (TV film)
2003 Jindřich VIII. (TV film)
Republic of Love, The
Smrt na webu
2002 Hideous Man
Pianista
Prendimi l'anima
2001 Soulkeeper
1999 Bad Blood (TV film)
David Copperfield (TV film)
Rat Trap, The
Shooting the Past (TV film)
1998 Blink (TV film)
Round Tower, The (TV film)
1997 Bright Hair (TV film)
Mrtvá a živá (TV film)
Temptation of Franz Schubert, The (TV film)

TV seriály

2018 Mo sheng ren (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
V čísle 9 (TV seriál)
Once Removed (S04E03)
2016 Delicious (TV seriál)
The Tunnel (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (6)
2015 Prázdné místo (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 1 (E01)
2014 The Secrets (TV seriál)
2013 Nesprávní chlápci (TV seriál)
Running Mans (S01E06)
Wanted Mans (S01E05)
Inside Mans (S01E04)
další epizody (5)
2012 Falcón (TV seriál)
Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
A Perfect Specimen of Womanhood (S02E03)
2009 Královna (TV seriál)
2008 Merlin (TV seriál)
2007 Fallen Angel (TV seriál)
2000 Other People's Children (TV seriál)
Párování (TV seriál)
Randall a Hopkirk (TV seriál)
1999 Červený Bedrník (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1995 Pýcha a předsudek (TV seriál)

Dokumentární

2009 Vanishing of the Bees
2004 Kdo myslíš, že jsi? (TV seriál)

TV pořady

2015 Bear Grylls: Mise přežití (TV pořad)
Mel & Sue (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace