Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

genetique 

všechny recenze uživatele

Milujem, keď sa niekto pustí do filmu plného, doslova preplneného zaujímavými, logickými, no častokrát i úplne nelogickými a zvrátenými dialógmi, ktoré niekedy stoja za pozornosť a za porozmýšľanie. Keď sa k tomu prifarbia reči o vzťahoch, sexe a iné podobné citové i netradičné dialógy, nie je o čom. Na ich pozadí sa nám nenápadne premieta príbeh žiarlivosti, lásky, ktorého súvislosť je najviac vyhrotená až k záveru, o ktorý som sa bál, no neprávom. Statham konečne znovu ukázal, že mu to ide nie len za volantom a s búchačkou v ruke a Evans mu príjemne konkuroval, čím pridávam hviezdičku. Veľmi efektne zahrané. 80%. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu mě náhle přepadla pěkná depka, protože mi připomněl jedno období z mého života. Od půlky jsem se na něj nedokázala plně soustředit, tak jak by si tento film zasloužil, ale myslím si, že právě to, bylo účelem tohoto filmu, donutit nás přemýšlet a to se mu opravdu podařilo. Nějak jsem ani nedokázala vnímat herce, spíše jsem vnímala myšlenku, kterou se film snažil předat. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ten film je celkově divnej... hlavní postava je feťák, kterej to nemá zrovna dvakrát pod kontrolou a navíc se s ním rozešla slečna. Hm, je v prdeli a najednou se dozví, že jeho ex bude mít rozlučkovou párty, než se odstěhuje někam do tramtárie. Ač nečekán a nezván, na párty nakonec potají jde s divným týpkem/dealerem, kterýho zrovna před chvilkou potkal (mimochodem ho hraje J. Stathem, kterej tady má tak debilní účes - ano, vlasy! - že to snad ani víc nešlo). A teď teprve začíná ta zvláštní část filmu. Párty teprve začíná, je tam pár lidí, zatím nedorazila ani jeho vyvolená. A tak si s tím dealerem vezmou nějaký to pivko a jdou do horního patra do koupelny (velká asi jako normální byt, navíc s balkonem) a začnou šňupat. Sem tam se tam někdo mihne a oni melou a melou, jsou sjetí jak pneumatiky a filozofujou nad vším. Vtipný ale je, že za celou tu dobu vysmrknou snad půl kila koksu - jako pohodička prostě. A tak se vlastně asi 80% filmu odehrává v té koupelně, aby mohl přijít závěr, kde teda dojde ke "konfrontaci" feťáka a jeho ex. A to je vlastně všechno. Bylo to celý takový divný, stejně jako postava J. Stathama. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nejlépe si člověk popovídá s někým úplně neznámým. Noc plný setsakra kvalitního kokainu v dosti odosobněném balení (i když ani ultramoderní byt se neokouká), v zádech nesnášenlivé ex-přátele a v dotírajících myšlenkách stále ex-přítelkyni, která ne a ne přestat dusit hlavního hrdinu. Tím je hádkami posedlý a své okolí trápící Syd, který jí nějaký ten čas po rozchodu opět uvidí. Na rozlučkové párty, kde není vítán, v koupelně, kde se hlasitě debatuje, hádá.. a šňupe. Tahle komorní konverzačka nabídne docela slušnou jízdu, která má i své silné momenty, nicméně rádoby sofistikované rozhovory pod vlivem stimulující sračky nebudou pro každého. Jak ale vidno, bude něco pravdy na tom, že si i relativně velké hvězdy nechají pro nějaký ten zajímavější scénář odepsat pár nul ze svých honorářů. Herecké složení mi sedlo, veškeré herecké nekvality Jessicy Biel jsou při pohledu na její vnady zapomenuty, i když je třeba upřímně říct, že se snaží. Každopádně nejvíce potěší Jason Statham, jenž vysype několik scénáristických perel. Takže na debut (Hunter Richards) více než uspokojivý!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se nehodí do rolí chlápků co mají vlasy a používají mozek. Jeho frenetická reakce na nadhozené téma „mužská potence“ stojí za zapamatování, ale jinak je nevýrazný jako trs trávy na Libyjské státní vlajce, resp. jako celý film. Sledovat afektovaného Newyorčana prokládajícího vzpomínání na jiné afektované Newyorčany šňupáním koksu již dlouho nebylo tak nezáživné. Neříkám (dobře, tak nepíšu, ale neříkat je tak nějak přirozenější), že režie není celkem svižná, čili nenudící, že mě pár dialogů nerozesmálo (třeba ten o „rýžovém“ experimentu), ale celé je to hrozně zbytečné. Celé to snad vzniklo, aby Bielová mohla dokázat, že není herečkou charakterních rolí, tedy, že jí je, ale nakonec dle očekávání ukázala, že není. Podobně jako ona ve své roli bohaté na expresivní výlevy emocí přehrává Ned Bellamy, ten navíc nemá pěkné nohy a prsa a je na plátně delší dobu. Třeba mělo jít o realistický obraz americké „zfetované“ generace, o nastavování zrcadla (miluji tohle slovní spojení) nebo o vztahovou studii, takový upřímnější Woody Allen bez smyslu pro humor. Možná to mělo být všechno, možná nic, tak jako tak, mladistvé skorodelikventy, kteří – maje hlavy plné nějakého svinsta – řeší existenční otázky, prostě nežeru, tedy nejím. 50% Zajímavé komentáře: Faye, numi ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)
  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno