foto

Dane Cook

  • nar. 18.3.1972 (44 let)
    Boston, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodený Bostončan Dane Cook vyrástol v početnej rodine Donny a Georga Cookovcov. Daneovi, ako i jeho bratovi a piatim sestrám, v žilách koluje írska krv. Potom, ako mu raz otec, inak populárny massachusettský DJ, na narodeniny daroval kazeťák s mikrofónom, si Dane popri práci vo fastfoode začal zaznamenávať svoje prvé komické kúsky. Intenzívnejšie svoj zabávačský talent rozvíjal až po maturite v osemnástich. Vysokoškolské roky si spestril vystupovaním v bostonských a losangeleských kluboch, kde s kamarátmi predvádzali prevažne divadelné paródie populárnych hollywoodskych filmov.

Daneov televízny debut prišiel v roku 1995, v seriály stanice ABC MAYBE THIS TIME. Aj keď sitkom nevydržal dlho, táto skúsenosť ho v kariére posunula ďalej. Mihol sa v akčnej komédii MYSTERY MAN (1999) a v ďalšej snímke SIMON SEZ (1999) sekundoval Dennisovi Rodmanovi.

Nasledujúce roky mu priniesli množstvo nových známostí, ušli sa mu vedľajšie roly v komédii STUCK ON YOU (2003), akčnom filme TORQUE (2004) a dráme LONDON (2005). Svoj komediálny talent ukázal ako hlavný hrdina v snímkach EMPLOYEE OF THE MONTH (2006) a GOOD LUCK CHUCK (2007). Vďaka svojskému výrazu a aj vďaka príjemnému hlasovému prejavu si režisér Bruce Evans vybral Danea do psychologockého thrilleru MR. BROOKS (2007).

183 centimetrov vysoký fanúšik bostonských Red Sox žije v súčasnosti v Los Angeles, kde sa popri herectve venuje aj aktivitám svojej produkčnej spoločnosti.

Mark "atlee" Norman

Herecká filmografie

2016 Staying Cool
Token Gestures
2015 400 Days
2014 Letadla: Vitamočka - Letecká show
Letadla 2: Hasiči a záchranáři
2013 Letadla
2012 Guns, Girls and Gambling
2011 Answers to Nothing
Vrah zůstal po škole
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Rozvedený se závazky (TV seriál)
2009 Dane Cook: Isolated Incident (TV film)
Just for Laughs (TV seriál)
2008 Kamarádova holka
2007 Klikař Charlie
Mr. Brooks
Rough Around the Edges: Live from Madison Square Garden
Život podle Dana
2006 Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
Rande měsíce
2005 Hele kámo, kdo tu vaří?
London
2004 Torque: Ohnivá kola
2003 Bratři jak se patří
Windy City Heat (TV film)
2002 L.A.X.
Tian mai chuan qi
Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
1999 Mystery Men
Simon Sez
Spiral
1997 Buddy
Mucholapka
1995 Maybe This Time (TV seriál)

Dokumentární

2003 R3

TV pořady

2014 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2007 Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
2006 Comic Relief 2006 (TV pořad)
Dane Cook: Vicious Circle (TV pořad)
Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Comedy Central Roast of Denis Leary (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2000 Comedy Central Presents: Dane Cook (TV pořad)
1999 Comics Come Home (TV pořad)
The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2009 Just for Laughs (TV seriál)

TV pořady

1998 Comedy Central Presents (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(36)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace