foto

Louis C.K.

  • nar. 12.9.1967 (49 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Louis Szekely se narodil ve Washingtonu, D.C. v roce 1967, jako syn softwarové inženýrky a ekonoma. Do svých sedmi let žil v Mexiku a i nyní si stále drží mexické občanství. Španělština je jeho první jazyk, avšak angličtinu se naučil velmi brzy po přestěhování do Massachusestts. V této době se objevuje jeho touha stát se spisovatelem a komikem. Od mládí bylo jeho snem objevit se na televizní obrazovce.

Po střední škole nastoupil jako automechanik v Bostonu (což je také jeho povolání v seriálu LUCKY LOUIE) a začal sbírat odvahu k tomu, aby se objevil na jevišti jako stand-up komik. Po prvním vystoupení mu trvalo dva roky, než účinkoval znovu. Tentokrát v placených vystoupeních a jako hostoval také v komediálních klubech dokud se nepřestěhoval na Manhattan.

V roce 1997 vzniká jeho první film CEASAR'S SALAD, jenž získal na The New Orleans Film and Video Festival cenu za nejlepší komedii. Poté začíná období tvorby televizních komedií což je záležitost, která mu následně vynáší čtyři nominace na cenu Emmy a vítězství v jedné z těchto nominací.

Jeho nejznámější dílo je již zmiňovaný sitcom LUCKY LOUIE, který Szekely napsal, režíroval a také v něm hrál hlavní postavu. Sitcom byl natáčen před živým publikem několika kamerami zároveň a nevyhýbal se ani choulostivým scénám a nahotě. Po jedné sezoně bylo jeho natáčení zrušeno.

Louis je hercem, režisérem i spisovatelem v jedné osobě. Jeho tvorba je téměř popisem jeho životních událostí a proto je někdy velmi syrová a vulgární. V současné době (2010) objíždí se svým představením americká pódia.

Josef "yozka" Polášek

Herecká filmografie

2016 Horace and Pete (TV seriál)
Tajný život mazlíčků
2015 Louis C.K.: Live at the Comedy Store (TV film)
Trumbo
2013 Jasmíniny slzy
Louis C.K.: Můj ty Bože! (divadelní záznam)
Špinavý trik
2011 Louis C.K.: Live at the Beacon Theater
2010 Louis C.K.: Hilarious (TV film)
Rozvedený se závazky (TV seriál)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
Parks and Recreation (TV seriál)
Umění lhát
2008 Chvilkové zatmění
Louis C.K.: Chewed Up (TV film)
Vítej doma
2007 Jak funguje katolícka cirkev
Nestyda Louis C.K. (TV film)
2006 Lucky Louie (TV seriál)
2005 London
One Night Stand (TV seriál)
1999 Home Movies (TV seriál)
1995 Dr. Katz, profesionální terapeut (TV seriál)

Dokumentární

2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2011 The Undefeated - a.z.
2008 Largo
2006 Maxed Out: Hard Times, Easy Credit and the Era of Predatory Lenders

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Comedians in Cars Getting Coffee (TV pořad)
Do hlubin komedie (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Talking Funny (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2006 Comic Relief 2006 (TV pořad)
2002 Tough Crowd with Colin Quinn (TV pořad)
1999 Pulp Comics: Louis C.K.'s Filthy Stupid Talent Show (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
1997 Chris Rock Show, The (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1995 HBO Comedy Half-Hour (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

2016 Baskets (TV seriál)
Better Things (TV seriál)
Only Women Bleed (E10)
Hair of the Dog (E09)
Scary Fun (E08)
Duke's Chorus (E07)
Alarms (E06)
další epizody
Horace and Pete (TV seriál)
2015 Louis C.K.: Live at the Comedy Store (TV film)
2013 Louis C.K.: Můj ty Bože! (divadelní záznam)
2010 Rozvedený se závazky (TV seriál)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
2007 Moje žena a jiné katastrofy
Nestyda Louis C.K. (TV film)
2005 One Night Stand (TV seriál)
2001 Zpátky na zem
1995 Highjacker (TV film)
1990 Caesar's Salad
1989 Caroline's Comedy Hour (TV seriál)

TV pořady

1999 Pulp Comics: Louis C.K.'s Filthy Stupid Talent Show (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)

Střihačská filmografie

2016 Better Things (TV seriál)
Pilot (E01)

Producentská filmografie

2016 Baskets (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(167)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace