foto

Chris Evans

  • nar. 13.6.1981 (35 let)
    Sudbury, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chris Evans se narodil 13. června 1981. Jeho celé rodné jméno zní Christopher Robert Evans. Narodil se v Sudbury, Massachusetts v USA otci, zubnímu chirurgovi a matce tanečnici. Chris má tři sourozence – dvě sestry Shaunu a Carly a jednoho mladšího bratra Scotta. V roce 1999 vystudoval místní vysokou školu „Lincoln – Sudbury“. Po jejím vystudování navštěvoval univerzitu v New Yorku, ještě předtím než se stal hercem. Také po jejím ukončení odcestoval do New Yorku, kde se zajmal u castingové agentury o letní herecký program. To stejné léto potkal agenta, který mu následně pomohl se dostat k herectví těsně po vystudování vysoké školy.

Evans zpočátku dostával malé role v televizních sériích BOSTON PUBLIC (2000) a THE FUGITIVE a také roli v televizní sérii OPPOSITE SEX (2000), předtím než dostal velmi významnou roli jako hráč fotbalového týmu Jake Wyler ve filmu NOT ANOTHER REEN MOVIE, taktéž známý jako BULŠIT (2001). Tento film obsahoval poněkud notoricky známé prvky zábavy z filmu VARSITY BLUES. Ve filmu BULŠIT (kde velmi přitahoval pozornost dívek), vstoupil do místnosti, kdy na sobě neměl prakticky žádné oblečení jen šlehačku a třešně, které pokrývaly jeho hruď a jeho hýždě.

Evans si měl možnost zahrát v několika hlavních rolích ve filmech PERFEKTNÍ SKÓRE (2004) a ve stejném roce v CELLULARU. Také účinkoval v pár nezávislých snímcích, kde bylo možno vidět Chrise z poněkud odlišné stránky. V dramatickém snímku LONDON (2005) ztvárnil vyšinutého narkomana. Ve stejném roce byl pak následně vybrán pro film FANTASTICKÁ ČTYŘKA (2005). Evans často vystupoval jako protějšek největším jménům v Hollywoodu, včetně Kim Basinger, Diane Lane, Scarlett Johansson a Donalda Sutherlanda. Proto se mu v roce 2005 přezdívalo jako „mužská superstar zítřka“ při vyhlášení cen „Young Hollywood Awards“. Na základě těchto rolí byl často zmiňován v celé řadě známých magazínů. Evans se nedávno představil ve dvou snímcích, kterými byl akční sci-fi film SUNSHINE (2007) a dále v roli Johnnyho Storma jako lidské pochodně v pokračování FANTASTICKÁ ČTYŘKA A SILVER SURFER (2007). V budoucnu ho můžeme očekávat v dramatu NIGHT WATCH (2008) spolu s Keanu Reevesem a také ve filmu THE LOSS OF A TEARDROP DIAMOND (2008).

Evans velmi dlouho chodil se svou partnerkou Jessicou Biel, ale jejich vztah se rozpadl v roce 2006 po pěti letech. Mezi jeho největší miláčky patří jeho bulldog jménem East. Mezi jeho oblíbené koníčky patří basketbal, malování a jak sám říká nicnedělání.

Miroslav "Crazer" Ř.

Herecká filmografie

2018 Avengers - Infinity War: Part I
2016 Captain America: Občanská válka
Gifted
2015 Ant-Man
Avengers: Age of Ultron
2014 Before We Go
Captain America: Návrat prvního Avengera
Playing It Cool
2013 Ledová archa
Thor: Temný svět
2012 Avengers
The Iceman
2011 Captain America: První Avenger
Co ty jsi za číslo?
Vpich
2010 Parchanti
Scott Pilgrim proti zbytku světa
2009 Push
2008 Street Kings
Ztráta diamantové slzy
2007 Bitva o planetu Terra 3D
Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Holka na hlídání
Sunshine
Želvy Ninja
2005 Fantastická čtyřka
London
Nelítostná rasa
2004 Cellular
Perfektní skóre
2002 Eastwick (TV film)
2001 Bulšit
2000 Newcomers, The
Opposite Sex (TV seriál)
1999 Paper Boy, The
1995 Comic Relief (TV film)

Dokumentární

2014 Marvel Studios: Assembling a Universe
Marvel: 75 Years, From Pulp to Pop! (TV film)
2004 Dialing Up 'Cellular'

TV pořady

2016 Chelsea (TV pořad)
Marvel's Captain America: 75 Heroic Years (TV pořad)
2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 The EE BAFTA Film Awards 2015 (TV pořad)
The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(889)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace