Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hunter Richards .. Syd se nedávno rozešel s dívkou, ale tento večer ji zase uvidí. London totiž pořádá rozlučkovou párty na kterou ač nepozván s předstihem vyrazí, spolu s chlápkem, od kterého před chvílí nakoupil. Spolu pak čekají v koupelně a vydatně se mezitím posilují kokainem a .. mluví. ... Film je vlastně jen jeden dlouhý rozhovor několika postav proložený flashbacky z předchozího vztahu Syda a London. Některé dialogy jsou bohužel dosti samoúčelné, banální a vcelku prázdné. Což je největší slabina. Podobné filmy, kde se v podstatě nic neděje potřebují opěru právě v silných a poutavých dialozích. Výjimky se sice najdou, ale na záchranu celku to nestačí. Herci, kteří tyto věty pronáší a mohly být skutečným hřebíčkem do rakve, naštěstí nejsou vůbec špatní, takže další drobný klad. Budovaný dojem je postupem času čím dál depresivnější, ale použitý závěr to celé smete pod stůl. Škoda, důsledky sžíravé žárlivosti a hořký pocit viny nakonec přemůže láska a to není nic nového.. 50%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Milujem, keď sa niekto pustí do filmu plného, doslova preplneného zaujímavými, logickými, no častokrát i úplne nelogickými a zvrátenými dialógmi, ktoré niekedy stoja za pozornosť a za porozmýšľanie. Keď sa k tomu prifarbia reči o vzťahoch, sexe a iné podobné citové i netradičné dialógy, nie je o čom. Na ich pozadí sa nám nenápadne premieta príbeh žiarlivosti, lásky, ktorého súvislosť je najviac vyhrotená až k záveru, o ktorý som sa bál, no neprávom. Statham konečne znovu ukázal, že mu to ide nie len za volantom a s búchačkou v ruke a Evans mu príjemne konkuroval, čím pridávam hviezdičku. Veľmi efektne zahrané. 80%. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina, práve húliaci trávu, sa dozvie že jeho bývalá láska, ktorú ešte stále miluje London (Jessica Biel), odchádza z mesta nadobro a usporiadala párty, na ktorú nebol pozvaný. A tak trošku dosť rozčúlený sa zastaví v bare pre nejaký koks od bankového úradníka (Jason Statham), zoberie ho so sebou na tú oslavu, na pár hodín sa zavrú na hajzloch kde vyšňupú poriadne dlhé lajny až sú úplne na sračky, a nastupujú dialógy pod vplyvom drog, ktoré sú v podaní Stathama a jeho prízvuku zábavné. Nečakať nijakú pecku, polovica deja sa odohrá na už spomínaných toaletách, veľkosti priemernej obývačky so zrkadlovou stenou – práca s kamerou musela byť celkom zaujímavá. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neznámý režisér Hunter Richards si chtěl patrně hrát na něco, co není a co neumí. Neuchopitelný výsek čehosi, snad zamýšlené jako konverzační drama, jakási pseudoromantická filmová psychoanalýza plná nefunkčního pozérství, při které usnul nejen ordinující psychoanalytik, ale i nejeden divák, významová pole jsou zde až neobvykle povrchní, herci naprosto bez charismatu a výsledkem je hodina a půl silné nudy... U tohoto filmu platí stejně jako u psů, že ten pes, který štěká, nekouše. A London je naprosto bezzubá oslintaná fenka... ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Pre tento starší film som sa rozhodol preto, aby som si doplnil moju filmotéku s Jasonom Stathamom. A stálo to zato, pretože Chris Evans, Jessica Biel a Jason Statham vytvorili drámu o osude dvoch mužov, ktorým nevyšli vzťahy s milovanými ženami tak podarene, že na to tak skoro nezabudnem. Všetko tu klapalo ako hodinky, prelínanie deja, dramatické okamihy (vyostrenie situácie, keď nazlostení Bateman vyšplechne do Sydovej tváre svoju tragédiu, že je impotent, atď.), vtipné prejavy (dialóg, keď Syd hovorí o priateľke, že má chlapa s 26,5 cm vtákom a Bateman mu odpovie nemohla to zaokrúhliť smerom nadol, atď.). Nechýbala ani malá osviežujúca akčná scéna s v ktorej Bateman (Jason Statham) rozdal zopár trefných úderov. Bolo tam mnoho dobrých hlášok a aj skutočne dobre vykreslených situácií z partnerského života muža a ženy. A nemôžem zabudnúť na pokus s ryžou ako dôkaz o "existencii boha". 90 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)
  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)

Reklama

Reklama